Δηλώστε συμμετοχή

«Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις» / Walt Disney (1901-1966)

Και ακριβώς αυτό στοχεύουμε στο σεμινάριο αυτό!

Η τέχνη των κόμικς, η 9η Τέχνη, έχει κατακτήσει από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα τις καρδιές μικρών και μεγάλων οι οποίοι την ακολουθούν φανατικά. Από cartoon μέχρι ενήλικη λογοτεχνία, και από απλά σκίτσα μέχρι υπέροχα χρωματιστά καρέ, το φάσμα της τέχνης αυτής δεν γνωρίζει όρια.

Στο σεμινάριο αυτό που απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά και προχωρημένους, θα μάθουμε ό,τι χρειάζεται για να αποτυπώσουμε τη φαντασία μας στο χαρτί!

Ξεκινώντας, θα κάνουμε μια εισαγωγή σε βασικές αρχές σχεδίου όπως θεωρία των σχημάτων, προοπτική και ανθρώπινη φιγούρα. Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με το στήσιμο ιστορίας δηλαδή τη δημιουργία σελίδων comic. Σε αυτήν την ενότητα θα δούμε τη δημιουργία χαρακτήρων, τους τρόπους αφήγησης, τον σχεδιασμό σελίδων, την κατανομή καρέ και την τοποθέτηση «κάμερας». Τέλος, θα ασχοληθούμε με το μελάνωμα και την τελειοποίηση των σελίδων. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δημιουργήσετε το δικό σας comic όπου θα βάλετε σε εφαρμογή τις τεχνικές που μαθαίνετε.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος απευθύνεται σε αρχάριους και η διάρκεια μαθημάτων είναι 3 μήνες (12 συναντήσεις της μιάμισης ώρας). Ο δεύτερος απευθύνεται σε προχωρημένους και η διάρκεια μαθημάτων είναι 2 μήνες (8 συναντήσεις της μιάμισης ώρας).

Το μάθημα των Comics είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 50 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα

Αν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση του τμήματος, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: