Δηλώστε συμμετοχή

Στόχος μας θα είναι να μάθουμε να βλέπουμε πέρα από το συνηθισμένο. Η φαντασία θα έχει τον πρώτο λόγο! Καθημερινά αντικείμενα που θα κατέληγαν στον κάδο ανακύκλωσης θα μεταμορφώνονται σε χρηστικά και εικαστικά δημιουργήματα.

Το μάθημα θα χωριστεί σε οχτώ κατηγορίες ανάλογα την ποιότητα των υλικών αλλά και τον βαθμό δυσκολίας τους.

  • Χαρτί
  • Πλαστικό
  • Αλουμίνιο
  • Φυσικά υλικά
  • Γυαλί
  • Ξύλο
  • Μέταλλο
  • Έτοιμα αντικείμενα

Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι τα πάντα μπορούν να ανακυκλωθούν. Θα έχουμε στη διάθεση μας ένα μήνα να ασχοληθούμε με κάθε διαφορετικό υλικό. Τέσσερις εφαρμογές λοιπόν, για κάθε ποιότητα υλικού. Κάθε εφαρμογή θα είναι και μια διαφορετική προσέγγιση.

Θα μάθουμε να διατηρούμε τη φύση του υλικού αλλά και να το κατακερματίζουμε χρησιμοποιώντας κομμάτια από αυτό. Επίσης θα προσπαθούμε κάθε φορά να εναλλάσουμε το χρηστικό με το εικαστικό αντικείμενο. Έτσι θα διαπιστώσουμε ότι οι εφαρμογές δεν έχουν όριο, όπως άλλωστε και η φαντασία μας.

Μερικά από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στα μαθήματα είναι παλιά βιβλία περιοδικά, χαρτόκουτα, πλαστικά δοχεία, μπουκάλια νερού, γυάλινα αντικείμενα, βαζάκια, παλιές λάμπες, καπάκια αναψυκτικών, δοχεία αλουμινίου, ξύλινα έπιπλα, σεμέν, κορδέλες, ελαστικά, παλέτες, μαχαιροπήρουνα, σύρμα….

Οι τεχνικές που θα μάθουμε θα ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό. Θα μάθουμε κάθε φορά να διαχωρίζουμε τα σωστά εργαλεία προς ορθή χρήση. Έτσι για παράδειγμα θα δούμε τις διαφορές στη χρήση σωστής κόλλας (ατλακόλλας, θερμόκολλας, σιλικόνης). Θα μάθουμε να μεταφέρουμε σχέδιο σε επιφάνεια με τη χρήση λεπίδας αλλά και απλού ψαλιδιού. Θα κατανοήσουμε τη διαδικασία επικάλυψης ενός αντικειμένου με άλλο υλικό. Θα μάθουμε να μασκάρουμε με χαρτοταινία. Θα δούμε τύπους χρωματισμού (πλαστικά με πινέλο, χρώμα σε σπρέυ), ενώ τέλος θα προχωρήσουμε και στη χρήση πιο βαριών εργαλείων όπως πένσα, κόφτης, κατσαβίδι, διαμάντι για γυαλί, ηλεκτρικό τρυπάνι κλπ.

Το μόνο που αρκεί είναι να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη.
Τον τρόπο θα τον βρούμε μαζί !

Το μάθημα της Εικαστικής Ανακύκλωσης είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 50 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα

Αν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση του τμήματος, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: