Δηλώστε συμμετοχή

Στα πέντε μαθήματα που θα διαρκέσει το σεμινάριο “Εισαγωγή στη Ψηφιακή Φωτογραφία” ο μαθητής θα διδαχθεί βασικές αρχές της φωτογραφίας καθώς και το χειροκίνητο χειρισμό της φωτογραφικής του μηχανής.

Στο ταχύρρυθμο σεμινάριο θα γνωρίσουμε τις βασικές λειτουργίες της ψηφιακής μας μηχανής και θα ρίξουμε μια κρυφή ματιά στον μαγικό κόσμο που ανοίγεται μπροστά μας. Θα μάθουμε πως να χειριζόμαστε το διάφραγμα και τη ταχύτητα κλείστρου, ώστε όχι μόνο να ελέγχουμε τον φωτισμό στις φωτογραφίες μας αλλά και να δούμε στην πράξη πως αυτές οι δύο απλές ρυθμίσεις επηρεάζουν το τελικό εικαστικό αποτέλεσμα της εικόνας μας.

Μέσα από τη θεωρία και τις 2 φωτογραφικές βόλτες που θα πραγματοποιήσει το τμήμα, θα εξοικειωθούμε με τις ρυθμίσεις της μηχανής μας και θα ασχοληθούμε με ορισμούς όπως το κάδρο, η σύνθεση και το φως.

Σκοπός μας είναι να μάθουμε να χειριζόμαστε τα τεχνικά του μέσου για να φτάσουμε στο επίπεδο να εκφραζόμαστε ελεύθεροι από τους περιορισμούς που ορισμένες φορές προκύπτουν από τις άπειρες δυνατότητες που μας παρέχει μια ψηφιακή μηχανή.

Το ταχύρυθμο σεμινάριο περιλαμβάνει:

1)Βασική εισαγωγή στη Φωτογραφία – Τεχνικά της φωτογραφικής μηχανής (1ο μέρος)

2)Φωτογραφική βόλτα

3)Σχολιασμός εικόνων – Τεχνικά της φωτογραφικής μηχανής (2ο μέρος) – Αισθητική φωτός και σύνθεσης κάδρου

4)Φωτογραφική βόλτα

5)Σχολιασμός εικόνων, ανασκόπηση και κλείσιμο σεμιναρίου

Το σεμινάριο Εισαγωγής στην Ψηφιακή Φωτογραφία είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις της μιάμισης (1,5) ώρας και κοστίζει 50 ευρώ. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα

Αν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση του τμήματος, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: