ΜΑΚΡΑΜΕ 

Κόμπους η κλωστή δεμένη και με τέχνη τυλιγμένη δώσε κλότσο να γυρίσει μακραμέ για ν’ αρχινήσει… Στο μαγικό κόσμο του κοσμήματος της Κωσταντίνας Βαλμά όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα αφού με την τεχνική αυτή μπορεί κανείς να ζωντανέψει παραμυθένια κοσμήματα αλλά και μικρές φιγούρες.

Ακολουθώντας το μονοπάτι του κοσμήματος από τις αρχές του 2012 τα κοσμήματα της την έφεραν στο σημείο να διδάξει πραγματοποιώντας σεμινάρια και έπειτα να παρουσιάσει σε εκθέσεις τα δημιουργήματα της.

Η συνέχεια την βρήκε να συμμετέχει στην ομάδα ‘hombre que pasa’ με την οποία πραγματοποίησε εκθέσεις κοσμημάτων φτιαγμένων από μέταλλο πέτρες ξύλο και κλωστές. Έπειτα συνδιοργάνωσε στην Αστυπάλαια έκθεση χειροποίητου κοσμήματος με αναφορές στο ίδιο το νησί και υλικά που προέρχονταν από αυτό με τίτλο ‘Cachivache’. Ακολούθησε ακόμα μια έκθεση με την ομάδα ‘hombre que pasa’ με θέμα τις rock δεκαετίες των 60s και 70s.

Παρακολουθώντας το σεμινάριο μπορεί να διδαχτεί κανείς τις βασικές τεχνικές του μακραμέ και να καταφέρει να δημιουργήσει και ο ίδιος κοσμήματα. Άλλωστε η τέχνη του μακραμέ είναι ένας τρόπος για να μετατρέπει κανείς τους κόμπους και τα μπλεξίματα σε κάτι όμορφο.