ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ

Ο Κώστας Μπουντούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής Επιστήμης του Παν/μίου Πειραιώς.

Η αγάπη του για το χαρτί και την Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία, τον οδήγησε το 2001 στο Εργαστήριο Βιβλιοδεσίας και Συντήρησης Αρχειακού υλικού της Ευαγγελίας Μπίζα όπου, αρχικά ως εκπαιδευόμενος και στη συνέχεια ως βοηθός βιβλιοδέτη, διδάχτηκε την τέχνη της Βιβλιοδεσίας κι εργάστηκε ως το 2007. 

Την περίοδο 2011-2012 εργάστηκε ως βιβλιοδέτης στο Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο της Θεοδώρας Αργυροπούλου ενώ στα τέλη του 2012 παρακολούθησε, με την ιδιότητα του ακροατή, το μάθημα Ζ’ εξαμήνου «Συντήρηση και Διατήρηση Υλικού» του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Α.Τ.Ε.Ι με καθηγητή τον Σπύρο Ζερβό.

Από το 2013 έως το 2015 εργάστηκε ως υπεύθυνος Δημιουργικού και Τμήματος Βιβλιοδεσίας στην εταιρία Ψηφιακών Εφαρμογών Iconnet. Ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητου χαρτιού με την υποστήριξη της Μαρίας Μαλακού και του Μαρίνου Βλέσσα (Ιστορία του Χαρτιού, Εκδ. Αιώρα, 2010).

Έχει πραγματοποιήσει Σεμινάρια για την κατασκευή χειροποίητου χαρτιού και την Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία (Μικρό Πολυτεχνείο, Εργαστήριο ζωγραφικής Ρουμπίνας Σαρελάκου κ.α) ενώ έχει συμμετάσχει σε workshops σχετικά με την τεχνική paper folding και τις χάρτινες κατασκευές (Σχολή Βακαλό, Π.Ι.Ο.Π, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Συνεργάζεται με τη ζωγράφο-χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου σε ειδικές εφαρμογές παρουσίασης ζωγραφικών έργων, χαρακτικών και χειροποίητων κοσμημάτων.

Βιβλιοδετικές εφαρμογές και χειροποίητα χαρτιά κατασκευής του εκτίθενται στο Πωλητήριο της Gallery ALMA.