ΣΑΝΤΟΥΡΙ 

Η Σταυρούλα Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Η πρώτη της ενασχόληση με τη μουσική ήταν σε ηλικία οκτώ ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού στο σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», με το δεξιοτέχνη του σαντουριού Νίκο Καλαϊτζή (Μπινταγιάλα) και μετέπειτα με τον Τάσο Κουλούρη. Το 2002 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από όπου και αποφοίτησε το 2010.

Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχίου Αντίστιξης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ουτιού και Θεωρίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με τους Νίκο Γράψα (Εθνικό Ωδείο) και Χρήστο Τσιαμούλη (Ωδείο Αθηνών). Υπήρξε μέλος του μουσικού σχήματος «ΔΗΘΕΝ», της Ορχήστρας του Δήμου Ν. Ιωνίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στέφανου Ψαραδάκου, σε ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου ενώ συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ» συμμετέχοντας σε συναυλίες  σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τον τελευταίο χρόνο αποτελεί βασικό μέλος της γυναικείας ορχήστρας  Smyrna. Από το 2002 μέχρι και σήμερα διδάσκει σαντούρι σε Μουσικά Σχολεία της Αττικής, σε συλλόγους και ενοριακά κέντρα ενώ συμμετέχει ενεργά και στη δισκογραφία. Εργάζεται ως δασκάλα μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δασκάλα μουσικοκινητικής σε νηπιαγωγεία.