ΚΡΟΥΣΤΑ – ΤΥΜΠΑΝΑ – ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΟΥΣΤΩΝ

Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1972. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από τα 13 του χρόνια, δημιουργώντας διάφορα συγκροτήματα συμμετέχοντας μαζί σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.Στην ηλικία των 18 ετών τελειώνοντας το σχολείο συνεχίζει εντατικά μαθήματα για τύμπανα και κρουστά σε διάφορα ωδεία και στη συνέχεια στο κολέγιο μουσικής «LYNN GOLLAGE OF MUSIC AND ARTS» για δύο χρόνια παρακολουθώντας και θεωρητικά μαθήματα.

Το 1997 πήγε στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Σπουδάζει στο μοντέρνο τμήμα για τέσσερα χρόνια (με ειδίκευση σε Afro-Cuban, Brazil and Multi Percussions) έχοντας για καθηγητές γνωστούς μουσικούς όπως ο Πέτρος Κούρτης, Τάκης Πατερέλη, Ιωάννης Άννινος, Ιωάννης Παπατριανταφύλλου, Σπύρος Παναγιωτόπουλος και πολλούς άλλους. Παράλληλες σπουδές και μαθήματα κάνει στον τομέα της παραδοσιακής μουσικής εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και στα παραδοσιακά κρουστά. Παράλληλα λαμβάνει μέρος σε πολλά σεμινάρια καθηγητών από το «Berklee Collage of Music» στη Βοστώνη, όπου κερδίζει και υποτροφία.

Το 2000, στο τέλος των σπουδών του, ξεκινάει μια πενταετής συνεργασία με την Χάρις Αλεξίου, με πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα και συναυλίες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Τουρκία, Ισραήλ). Κατά τη διάρκεια αυτή συνεργάζεται επίσης με άλλους γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα, Γιάννη Σαββιδάκη, Άνεμος, Δημήτρη Μπάση, Αλέξια, Ελένη Πέτα, Μιχάλη Βιολάρη και πολλούς άλλους.

Το 2006 – 2008 συνεργάζεται με τον ποπ τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη συμμετέχοντας σε περισσότερες από 450 παραστάσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία. Το 2008 -2012 συνεργάζεται με τον Αντώνης Ρέμος σε παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Τουρκία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ισραήλ.

Από το τέλος του 2012 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον Γιάννη Πάριο σε παραστάσεις στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκης Μέγαρο – Αθήνα Παλλάς) και συναυλίες στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά την Τουρκία και το Ισραήλ. Κατά το 2012 παίζει πάρα πολύ με το Σταμάτη Σπανουδάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και οι συναυλίες είναι ζωντανά στον ΑΝΤ1.

Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε επίσης με διάφορα συγκροτήματα Jazz, ethnic, Latin, όπως ο Βασίλης Ρακόπουλος, Μάρθας Μορελεόν, Nuevo Ritmo, De Monde, David Lynch, Ross Daily συμμετέχοντας σε πολλά Jazz Festival στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μεγάλη συμμετοχή παίζοντας κρουστά σε σχολές χορού και ειδικά στη γνωστή επαγγελματική σχολή χορού «ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ».

Το 2009 δημιουργεί την εταιρεία 1WAYMUSIC και ως μουσικός παραγωγός για το άλμπουμ » Tatuaz » της Ζωής Παπαδοπούλου, σε συνεργασία με τον συνθέτη Sundayman και με τη συμμετοχή της Χάρις Αλεξίου για τους στίχους του » Tatuaz ».

Μεγάλη η συμμετοχή του στη δισκογραφία (Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιάννης Πάριος, Ζωή Παπαδοπούλου, Μάκης Σεβίλογλου, Χάρις Αλεξίου, Νίκος Ξυδάκης – Βασίλης Ρακόπουλος, Μανώλης Λιδάκης, Μανώλης Καραντίνης και πολλούς άλλους) όσο και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργάζεται με την εταιρεία BONSTUDIO στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας το τμήμα Drums & Percussions συμβάλλοντας στην προώθηση τους και με πολλά σεμινάρια κρουστών.

Στις αρχές του 2015 δημιουργεί με τους Ντίνο Γεωργούντζο (πλήκτρα) και Γιώργο Χατζόπουλο (κιθάρες) το τρίο « iModify» κάνοντας την πρώτη τους συνεργασία με την Ελένη Πέτα με παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Επερχόμενες συναυλίες: τον Μάιο με τον Γιάννη Πάριο σε ΗΠΑ και Καναδά και στη συνέχεια συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τους “iModify”.