ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ

Η Θεοδώρα Λαμπρινού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και ασχολείται με κούκλες από τότε που θυμάται τον εαυτό της.

Από το 1995 έως το 2005 παρακολούθησε πολλά γενικά και εξειδικευμένα σεμινάρια κατασκευής μαριονέτας και εμψύχωσης κούκλας με τον Σπύρο Παπαχρήστου, τον Στάθη Μαρκόπουλο, την Άννα Σαντοριναίου, τον Francisco Brito και την Εμμανουέλα Καποκάκη, αλλά και σεμινάρια κατασκευής σκηνικών και φιγούρας για το θέατρο σκιών.

Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια γλυπτικής, κεραμικής, νωπογραφίας, μπατίκ, fusing, βιτρό , χειροτεχνίας, μεικτών τεχνικών ντεκουπάζ και κατασκευής κοσμήματος.

Το 1996 συμμετείχε για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση, ενώ από την επόμενη χρονιά άρχισε να διδάσκει κατασκευή κούκλας και μάσκας στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, όπου δίδαξε για πέντε χρόνια. Από το 1999 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθέατρου (UNIMA), ενώ από το 2000 έως το 2015 δίδασκε κατασκευή μαριονέτας στον Ιωνικό Σύνδεσμο.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει επίσης διδάξει σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους, σε προγράμματα λαϊκής επιμόρφωσης και στο Κέντρο οικογενειακής υποστήριξης και συμβουλευτικής του θεραπευτικού προγράμματος «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Πιστεύει ότι η κατασκευή μαριονέτας είναι η εξωτερίκευση ενός εσωτερικού ταξιδιού, που αν αρχίσει μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή.