ΤΥΜΠΑΝΑ

Ο Βαγγέλης Τσιμπλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών όπως και του Professional Program (Drums) του LAB Music Education (πρώην Modern Music School) όπου, μεταξύ άλλων, είχε καθηγητές τους: Μιχάλη Καπηλίδη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Γιώργο Κατσίκα, Καλλίστρατο Δρακόπουλο.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από το 1992, όπου παρακολούθησε για πέντε χρόνια μαθήματα κλασικού πιάνου και στη συνέχεια παραδοσιακών κρουστών επί μια τριετία.
Το 1999 ξεκίνησε να μαθαίνει τα βασικά των drums στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και κατά το διάστημα 2003-2009 παρακολούθησε μαθήματα drums στη σχολή «Μουσική Πράξη» (αργότερα «Δίηχο») στην Πάτρα, από το Βαγγέλη Γκούμα.

Έχει φοιτήσει στο Ωδείο Τέχνης «Γιώργος Φακανάς» και στη σχολή «Drummania«, για μια τριετία, πλάι στο Στέφανο Δημητρίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των Dave Weckl, Dennis Chambers, Jojo Mayer, Μανώλη Βλάχου (ηχοληψία), Παναγιώτη Ανδρέου, Benny Greb και άλλων.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με τη Μαρία Κηλαηδόνη πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και κατά τις αντίστοιχες χειμερινές περιόδους εμφανίζεται σε εβδομαδιαία βάση στη μουσική σκηνή του Nixon bar και στο «Πατάρι» του θεάτρου «Μεταξουργείο». Ακόμη, συμμετείχε στην πρώτη δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο «Τυρκουάζ», που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2016 από τη Minos EMI.

Είναι μόνιμος συνεργάτης του Απόλλωνα Ρέτσου, από το 2014, στο project «There once was a freak» που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2016 ζωντανά στα πλαίσια του προγράμματος Metamorphosis, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με τη συμμετοχή 5μελούς μπάντας, 15μελούς ορχήστρας και 120 χορωδών.

Παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα εδώ και αρκετά χρόνια και από το Σεπτέμβριο του 2015 συνεργάζεται με το Εθνικό Ωδείο Γκύζη-Πολυγώνου.

Επίσης, είναι μέλος της 10μελούς Marching Band του LAB, που συμμετείχε στη γιορτή για τα «90 Χρόνια ΠΑΟΚ» τον Απρίλιο του 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συνεργάζεται με τον ηχολήπτη/παραγωγό Γιάννη Μακρή στα Soundflakes Studios ως drum technician και με πολλά μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα σε μικρές και μεγάλες σκηνές.