Δηλώστε συμμετοχή

Origami είναι η ιαπωνική τέχνη του διπλώματος χαρτιού. Στα ιαπωνικά, Ori σημαίνει διπλώνω και gami (kami) σημαίνει χαρτί.  Ξεκίνησε τον 6ο αιώνα, διατηρήθηκε μέσα από την παράδοση, και πέρασε τα σύνορα της Ιαπωνίας τη δεκαετία του ’50. Η πιο γνωστή φιγούρα origami είναι το πουλί γερανός, σύμβολο μακροζωίας και ευημερίας.

origami_slider

Στο σεμινάριο origami διάρκειας 2 μηνών (8 ωριαίες συναντήσεις) διπλώνουμε βήμα βήμα κυρίως παραδοσιακά μοντέλα, διακοσμητικά, αλλά και χρηστικά: λουλούδια, ζώα, κουτιά, θήκες, stand. Τα επιλεγμένα μοντέλα βοηθούν να εξοικειωθούμε προοδευτικά με την τεχνική του διπλώματος και να μάθουμε

  • να διπλώνουμε τα βασικά διπλώματα (valley, mountain, inside reverse, outside reverse, petal, squash)

  • να διπλώνουμε τις σημαντικότερες βάσεις (σειρά διαδοχικών διπλωμάτων που αποτελούν την αρχή για πολλά διαφορετικά μοντέλα)

  • να διαβάζουμε απλά διαγράμματα οδηγιών

Επιπλέον, στη διάρκεια του σεμιναρίου αναφερόμαστε σε στιγμιότυπα της ιστορίας του origami, καθώς και σε θρύλους ή συμβολισμούς που συνοδεύουν κάποιες φιγούρες.

Στους συμμετέχοντες παρέχεται χαρτί για τις δημιουργίες τους στη διάρκεια των συναντήσεων, υλικό σε ηλεκτρονική μορφή με οδηγίες διπλώματος και ιδέες για κατασκευές με φιγούρες origami.

Η τέχνη origami καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την υπομονή και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Το μάθημα του Origami είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 60′ την εβδομάδα και κοστίζει 40 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα