Δηλώστε συμμετοχή

theatriko_kostoymi_slider

Το τρίμηνο αυτό σεμινάριο βοηθάει στην κατανόηση και εισαγωγή του μαθητή στη διαδικασία που απαιτείται ώστε να υλοποιηθεί ένα θεατρικό κοστούμι.

Αναλυτικά:

1ος μήνας
Εισαγωγή στο θεατρικό κοστούμι και αντίληψη του αντικειμένου

– Ιστορία ενδύματος (πως διαμορφώθηκε η μόδα ανά τους αιώνες) 

– Γνωριμία της δουλειάς ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη

– Διαφορές και ομοιότητες της μόδας με το θεατρικό κοστούμι τι είναι το θεατρικό κοστούμι 

– Αντίληψη της ευθύνης και του ρόλου του ενδυματολόγου

– Street fashion και οι ρόλοι που παίζει ο άνθρωπος στη καθημερινότητά του

2ος μήνας
Ανάλυση θεατρικού κοστουμιού

– Ανάλυση της δυναμικής ενός κειμένου (χρήση οπτικοακουστικού υλικού)

– Ανάλυση μιας θεατρικής σκηνής

– Ανάλυση και οπτική αντίληψη του χαρακτήρα ενός έργου

– Ενδυνάμωση της οπτικής, της σκέψης και της έκφρασης του καλλιτέχνη καθώς και του κάθε μαθητή, αλλά και της δυναμικής του κοστουμιού.

– Βιωματικές τεχνικές για τη σωστότερη αντίληψη των χαρακτήρων της κίνησης και του ενδύματος. Αυτοσχεδιασμοί με βάση μια μουσική, ένα στίχο, μία λέξη χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο ένα κομμάτι ύφασμα και αργότερα παλιά ρούχα ή αξεσουάρ 

– Αρχικά παιχνίδια σχεδίου, storyboards και πρακτική ανάλυση του χαρακτήρα

3ος μήνας
Workshop

– Επεξεργασία υφασμάτων και υλικών, Ειδικές κατασκευές. Σε αυτή τη φάση μαθαίνουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε υλικό που υπάρχει στη φύση ή στην καθημερινότητά μας (από φύλλα δέντρου και καπάκια πλαστικά μέχρι ρετάλια υφασμάτων) ώστε να πάρουν τη μορφή πετραδιών, κοσμημάτων, διακοσμητικών και περίτεχνων υφασμάτων. Εύκολες και έξυπνες τεχνικές ώστε να πραγματοποιούνται και μεταποιήσεις ή αλλαγές του.

– Παρουσίαση των κατασκευών που έγιναν στα πλαίσια του μαθήματος τοποθέτησή τους σε μία αυτοσχέδια σκηνή, χρήση ειδικού φωτισμού και μικρή αυτοσχέδια δράση. Σκοπός είναι η αντίληψη μιας ολοκληρωμένης ιδέας και η κατανόηση του πως μπορεί το κοστούμι να σταθεί και να μεταμορφωθεί στο χώρο.

Το μάθημα του Θεατρικού Κοστουμιού είναι ομαδικό, αποτελείται από 12 συναντήσεις (3 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 50 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα

Αν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση του τμήματος, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: