fbpx

Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης | Τέχνη και Πολιτεία

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12
Φοίτηση: 3 μήνες
Τιμή: 60€/μήνα

Διαθέσιμα τμήματα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση για το μάθημα της επιλογής σας

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!

Τι θα μάθω;

Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης
Τέχνη και Πολιτεία, από την Αρχαιότητα μέχρι τον Μοντερνισμό.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μελετηθεί χρονολογικά η Ιστορία της Τέχνης, με τρόπο τέτοιο ώστε να κατανοηθεί το πώς τα έργα τέχνης επηρεάζουν και αντίστοιχα επηρεάζονται από τις κοινωνικές, πολιτικές και ιστορικές συνθήκες της εκάστοτε χρονικής περιόδου.

Βασικό εργαλείο αποτελούν τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα και οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες καθώς και οι αναφορές σε θεωρητικά κείμενα που προσδίδουν την επιστημονική υπόσταση.

Ξεκινώντας από την αρχαιότητα και ταξιδεύοντας μέχρι τον Μοντερνισμό, θα μελετήσουμε όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα σε συνάρτηση με την κοινωνία στην οποία γεννήθηκαν, έζησαν και όταν ήρθε η ώρα αποκοιμήθηκαν, για να ξυπνήσουν ξανά μέσα από την Ιστορία της Τέχνης και πολλές φορές μέσα από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να συνδέσει την Ιστορία της Τέχνης, την σχέση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το έργο του δηλαδή, με την Αισθητική, την σχέση του έργου με τον θεατή.

Και αν αναρωτιέστε, όχι, δεν πρόκειται για μια κοινωνική Ιστορία της Τέχνης ούτε για μια Κοινωνιολογία αυτής. Πρόκειται για ένα εισαγωγικό σεμινάριο που θα απαιτήσει από τους συμμετέχοντες να δουν την Τέχνη με τα μάτια του πολίτη και όχι με αυτά του θεατή, μετατρέποντάς την σε αυτό που θα έπρεπε εξαρχής να είναι. Προσιτή σε όλους.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το σεμινάριο Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης | Τέχνη και Πολιτεία είναι ομαδικό, αποτελείται από 12 συναντήσεις (3 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Το Σπίρτο / Covid 19

Με γνώμονα την προστασία των μαθητών μας, έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα στις ανάγκες του σήμερα. Όλα τα σεμινάρια λειτουργούν με τη φιλοσοφία των εκ περιτροπής τμημάτων, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που μας δίνεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και ψηφιακή εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο διδασκαλίας σας, είτε εκ περιτροπής (δια ζώσης/ψηφιακά), είτε αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής τάξης που θα σας επιτρέπει να συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα από τον προσωπικό σας χώρο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Όλοι οι μαθητές άνω των 18 ετών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα δια ζώσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης του τελευταίου 6μήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (Rapid – PCR) o οποίος θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια σας, γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και η παρέα μας μεγαλώνει αφού πλέον συνδεόμαστε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε. Επιλέξτε το αγαπημένο σας σεμινάριο αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας που προτιμάτε και μπείτε στην παρέα του Σπίρτου μ’ ένα κλικ.

Χριστουγεννιάτικη Προσφορά

Καθηγητές

Ειρήνη-Μαρία Νανούρη Η Ειρήνη-Μαρία Νανούρη είναι Ιστορικός Τέχνης, απόφοιτη του Τμήματος Θεωρίας… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Μοιράσου το

Share it with a friend!
Share it with a friend!

Καθηγητές

Ειρήνη-Μαρία Νανούρη Η Ειρήνη-Μαρία Νανούρη είναι Ιστορικός Τέχνης, απόφοιτη του Τμήματος Θεωρίας… Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη Προσφορά

Παρόμοιες Συναντήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6753306
email: info@tospirto.com

Ώρες γραμματείας:
Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
Τετ-Παρ: 10:00-21:00
Σάββατο: 10:00-18:00