fbpx

Δημιουργική Γραφή Α’ Κύκλος

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12
Φοίτηση: 3 μήνες
Τιμή: 50€/μήνα

Διαθέσιμα τμήματα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση για το μάθημα της επιλογής σας

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!

Τι θα μάθω;

Στο εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Α’ Κύκλου, θα μιλήσουμε εκτενώς για την αφήγηση και θα βάλουμε παρέα τις βάσεις για τη συγγραφή διηγημάτων.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πως να αφηγούνται τις ιστορίες τους, πως να ξεκινούν, πως να επιλέγουν τον αφηγητή τους και την οπτική γωνία. Επίσης, ασχολούνται με τη δομή του κειμένου, την πλοκή της ιστορίας καθώς και την δημιουργία χαρακτήρων.

Στο εργαστήρι, δουλεύουμε παρέα και με το υλικό των ίδιων των συμμετεχόντων μέσα από ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τις αναμνήσεις αλλά και με τεχνικές που βοηθούν στην απελευθέρωση της φαντασίας.

Εντοπίζουμε ερεθίσματα που προσφέρονται γύρω μας και εργαζόμαστε με βάση τις αισθήσεις (αφή, όραση, γεύση, ακοή και όσφρηση). Μαθαίνουμε δηλαδή πως να αξιοποιούμε τα βιώματά μας αλλά και την καθημερινότητά μας ως συγγραφείς.

Αυτός είναι και ο σκοπός της Δημιουργικής Γραφής άλλωστε!

Κάθε μάθημα έχει ένα ορισμένο θέμα και περιλαμβάνει θεωρία και τεχνικές που αφορούν τη συγγραφή και διάβασμα κάποιων διηγημάτων ή/και αποσπασμάτων.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα καλούνται ενίοτε να γράψουν κάποιες σύντομες ασκήσεις, ενώ θα έχουν και κάποια εργασία για το σπίτι, την οποία θα παρουσιάζουν στην επόμενη συνάντησή μας.

Μέσα στην ομάδα διαβάζουμε και σχολιάζουμε παρέα τις ασκήσεις που έχουν γράψει. Ασκώντας μια κριτική ματιά στη δουλειά των υπόλοιπων συμμετεχόντων, γινόμαστε εμείς οι ίδιοι καλύτεροι αναγνώστες, μα και καλύτεροι συγγραφείς και επιμελητές της δουλειάς μας.

Οι συμμετέχοντες πειραματίζονται με διάφορα είδη και τεχνικές, αυτοσχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τη δική τους λογοτεχνική φωνή και αρχίζουν ένα φανταστικό ταξίδι στο χώρο της μυθοπλασίας

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το μάθημα της δημιουργικής γραφής είναι ομαδικό, αποτελείται από 12 συναντήσεις, έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 50 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Το Σπίρτο / Covid 19

Με γνώμονα την προστασία των μαθητών μας, έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα στις ανάγκες του σήμερα. Όλα τα σεμινάρια λειτουργούν με τη φιλοσοφία των εκ περιτροπής τμημάτων, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που μας δίνεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και ψηφιακή εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο διδασκαλίας σας, είτε εκ περιτροπής (δια ζώσης/ψηφιακά), είτε αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής τάξης που θα σας επιτρέπει να συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα από τον προσωπικό σας χώρο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια σας, γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και η παρέα μας μεγαλώνει αφού πλέον συνδεόμαστε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε. Επιλέξτε το αγαπημένο σας σεμινάριο αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας που προτιμάτε και μπείτε στην παρέα του Σπίρτου μ’ ένα κλικ.

Καθηγητές

Μαριλού Χρυσοχοΐδου Σπούδασε Δημιουργική Γραφή (BA Creative Writing) στο University of Greenwich… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Δείτε στη σελίδα Επικοινωνίας που βρίσκεται το Σπίρτο

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Μοιράσου το

Share it with a friend!
Share it with a friend!

Καθηγητές

Μαριλού Χρυσοχοΐδου Σπούδασε Δημιουργική Γραφή (BA Creative Writing) στο University of Greenwich… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοιες Συναντήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6753306
email: info@tospirto.com

Ώρες γραμματείας:
Δευ-Τετ-Παρ: 10:00-21:30
Τρί-Πέμ: 14:00-21:30
Σάββατο: 10:00-21:00