fbpx

Αμερικάνικος Κινηματογράφος

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12
Φοίτηση: 3 μήνες
Τιμή: 60€/μήνα

Διαθέσιμα τμήματα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση για το μάθημα της επιλογής σας

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!

Τι θα μάθω;

1η συνάντηση

Απαρχές / Thomas Edison & W.K. Dickson / Η εποχή των Νικελόντεον / “Η μεγάλη ληστεία του τραίνου” / D.W. Griffith: Birth of a nation

2η συνάντηση

Η δημιουργία του Hollywood: Thomas H. Ince / Η ανάδειξη των κινηματογραφικών στούντιο: Majors vs Indipendents / Slapstick κωμωδία: Charlie Chaplin, Buster Keaton, Harold Lloyd

3η συνάντηση

The Roaring 1920’s: Sex, drugs, whiskey & jazz: Big Three Vs Little Five / Το σκάνδαλο Fatty Arbuckle και ο Κώδικας Hayes / Τα κινηματογραφικά είδη / οι πρώτοι σημαντικοί σκηνοθέτες: Cecil B. De Mile, John Ford / Η έλευση των Eυρωπαίων: Mauritz Stiller, Ernst Lumbitsch / ο κομβικός ρόλος του παραγωγού: David O. Selznick, Louis B. Mayer, Adolph Zukor.

4η συνάντηση

Η έλευση του ήχου: «Ο τραγουδιστής της Τζαζ» / Κλασσικό Hollywood, μέρος Α’: 1930–1945 / Το μιούζικαλ, η κωμωδία Screwball, το γουέστερν, το φιλμ κοινωνικού προβληματισμού. Orson Wells: Πολίτης Κέιν

5η συνάντηση

Κλασσικό Hollwood, μέρος Β’: 1945–1960 / Το μελόδραμα, το film noir, ο κινηματογράφος του φανταστικού, Μακαρθισμός και Hollywood, Ο Ηλίας Καζάν και η επίδραση του Actors Studio.

6η συνάντηση

Art house και underground κινηματογράφος στις ΗΠΑ / Η σκηνή της Νέας Υόρκης: Τζον Κασσαβέτης, Gregory Markopoulos, Andy Warhol.

7η συνάντηση

Τα 60’s και η κρίση του studio system / ανεξάρτητος αμερικάνικος κινηματογράφος – Η επίδραση της Ευρώπης και της πολιτιστικής επανάστασης / Denis Hopper, Robert Altman, Arthur Penn, Woody Allen, – Easy Rider, Alice’s Restaurant, Woodstock.

8η συνάντηση

Το exploitation film και η συμβολή του στην ανανέωση του Hollywood: Roger Corman / F.F. Coppola και οι υπόλοιποι movie brats: Martin Scorsese, Peter Bogdanovich, Brian de Palma – Blaxploitation

9η συνάντηση

70’s-80’s: Το «Νέο Χόλλυγουντ» / Η συγχώνευση των studios σε πολυεθνικές / Home entertainment και franchise / η μετεξέλιξη των κινηματογραφικών ειδών: George Lucas & Steven Spielberg.

10η συνάντηση

Ανεξάρτητος κινηματογράφος στις ΗΠΑ: Jim Jarmusch, Hal Hartley, David Lynch, Spike Lee / φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance.

11η συνάντηση

90’s και 00’s: Hollywood και ανεξάρτητο κύκλωμα / άσπονδοι φίλοι: Quentin Tarantino, Roberto Rodriguez, the Wachowskis, Darren Aronofsky.

12η συνάντηση

Ο κινηματογράφος των ΗΠΑ στον 21ο αιώνα / Νέες προκλήσεις: ψηφιακή τεχνολογία, παγκοσμιοποίηση και ανάδειξη νέων κινηματογραφιών, serial vs feature film: Christopher Nolan, David Fincher, Richard Linklater.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το σεμινάριο αμερικάνικου κινηματογράφου είναι ομαδικό, αποτελείται από 12 συναντήσεις (3 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Το Σπίρτο / Covid 19

Με γνώμονα την προστασία των μαθητών μας, έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα στις ανάγκες του σήμερα.

Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που τους ενδιαφέρει είτε με φυσική, είτε με online παρουσία. Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο διδασκαλίας σας, είτε δια ζώσης είτε αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής τάξης που θα σας επιτρέπει να συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα από τον προσωπικό σας χώρο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια σας, γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και η παρέα μας μεγαλώνει αφού πλέον συνδεόμαστε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε.

Επιλέξτε το αγαπημένο σας σεμινάριο αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας που προτιμάτε και μπείτε στην παρέα του Σπίρτου μ’ ένα κλικ.

Τρέχουσα Προσφορά

Καθηγητές

Παναγιώτης Δενδραμής Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Μοιράσου το

Share it with a friend!
Share it with a friend!

Καθηγητές

Παναγιώτης Δενδραμής Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,… Διαβάστε περισσότερα...

Τρέχουσα Προσφορά

Παρόμοιες Συναντήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6753306
email: info@tospirto.com

Ώρες γραμματείας:
Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
Τετ-Παρ: 10:00-21:00
Σάββατο: 10:00-18:00