fbpx

Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12
Φοίτηση: 3 μήνες
Τιμή: 60€/μήνα

Διαθέσιμα τμήματα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση για το μάθημα της επιλογής σας

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!

Τι θα μάθω;

1η συνάντηση: Ο ιταλικός νεορεαλισμός: Οι βασικοί του εκπρόσωποι και η επίδραση του σε παγκόσμιο επίπεδο.

2η και 3η συνάντηση: Η ανάπτυξη του κινηματογραφικού θεωρητικού λόγου – ΤαCahiers du Cinema: Η θεωρία του δημιουργού. Οι περιπτώσεις των: Alfred Hitchcock – Ingmar Bergman – Federico Fellini –Luis Bunuel – Robert Bresson – Jacques Tati –Michelangelo Antonioni – Stanley Kubrick.

4η συνάντηση: Η γαλλική Nouvelle Vague: Οι πρόδρομοι της, οι βασικοί εκπρόσωποι, οι «συνοδοιπόροι», η μετεξέλιξη και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή.

5η και 6η συνάντηση: Οι κινηματογραφικές σχολές της μεταπολεμικής ανατολικής Ευρώπης: Η σχολή του Lodz στην Πολωνία ( Α. Βάιντα, Ρ. Πολάνσκι, Κ. Κισλόφκσι) – Η τσέχικη Nouvelle Vague (M. Forman, J. Menzel, V. Chytilova) – Η ουγγρική σχολή (M. Jancso, I. Szabo, Β. Tarr) – Γιουγκοσλαβία (D. Makaveyev, A. Petrovic, E.Kusturica) – ΕΣΣΔ (Μ. Καλατόζοφ, Σ. Παρατζάνοφ, Α. Ταρκόφσκι)

7η και 8η συνάντηση: Οι δυτικοευρωπαϊκές εθνικές κινηματογραφικές σχολές – Ιταλία: Cinecitta vs σινεμά του δημιουργού (P.P. Pazaolini, αδερφοί Ταβιάνι, B.Bertolucci) – Μ. Βρετανία: Από τις κωμωδίες των “Ealing Studios” στο “Kitchen sinkcinema” και το “Free cinema” (K. Reisz, T. Richarsdon, L. Anderson) – Νέο Γερμανικό Σινεμά (V. Schlöndorff, R. W. Fassbinder, W. Wenders) – Ισπανία (L.Bunuel, C. Saura) – Σουηδία (V. Sjoman).

9η συνάντηση: Η δεκαετία του 1980 στην Ευρώπη: Η οικονομική - καλλιτεχνική κρίση – το ευρωπαϊκό Art Film: Οι παλιοί (Θ. Αγγελόπουλος, B. Bertolucci, F.Truffaut, W. Wenders, K. Kieslowski) και οι νέοι (Ν. Moretti, M. Leigh, P. Almodovar,L. Besson, P. Greenaway, A. Kaurishmaki, K. Loach)

10η συνάντηση: Οι εξελίξεις στην Ευρώπη μετά την πτώση του Τείχους: το παράλληλο κύκλωμα των κινηματογραφικών φεστιβάλ – αλλαγές στο σύστημα παραγωγής – προσπάθειες για μια «ευρωπαϊκή αντιπρόταση»: Βρετανικές κωμωδίες και σκοτσέζικο σινεμά (Trainspotting – D. Boyle) – Γαλλία (La Haine – M. Kassovitz) – Γερμανία (Lola rennt – T. Tykver) – Βέλγιο (Rosetta – αδερφοί Dardenne), Σουηδία (Τραγούδια από το δεύτερο όροφο – R. Andersson), Αυστρία (Funny games– Μ. Haneke),

11η συνάντηση: “Δόγμα ’95” (L.V. Trier – T. Vinterberg) – Οι ευρωπαϊκές κινηματογραφίες στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιακής τεχνολογίας.

12η συνάντηση: Η Ευρώπη και οι κινηματογραφίες της στον 21 αιώνα

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το μάθημα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα, αποτελείται από 12 συναντήσεις και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Το Σπίρτο / Covid 19

Με γνώμονα την προστασία των μαθητών μας, έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα στις ανάγκες του σήμερα.

Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που τους ενδιαφέρει είτε με φυσική, είτε με online παρουσία. Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο διδασκαλίας σας, είτε δια ζώσης είτε αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής τάξης που θα σας επιτρέπει να συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα από τον προσωπικό σας χώρο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια σας, γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και η παρέα μας μεγαλώνει αφού πλέον συνδεόμαστε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε.

Επιλέξτε το αγαπημένο σας σεμινάριο αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας που προτιμάτε και μπείτε στην παρέα του Σπίρτου μ’ ένα κλικ.

Τρέχουσα Προσφορά

Καθηγητές

Παναγιώτης Δενδραμής Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Μοιράσου το

Share it with a friend!
Share it with a friend!

Καθηγητές

Παναγιώτης Δενδραμής Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,… Διαβάστε περισσότερα...

Τρέχουσα Προσφορά

Παρόμοιες Συναντήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6753306
email: info@tospirto.com

Ώρες γραμματείας:
Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
Τετ-Παρ: 10:00-21:00
Σάββατο: 10:00-18:00