fbpx

Μαθήματα Φωτογραφίας (Β’ Κύκλος)

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 16
Φοίτηση: 4 μήνες
Τιμή: 60€/μήνα

Διαθέσιμα τμήματα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση για το μάθημα της επιλογής σας

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!

Τι θα μάθω;

Ο αναλφάβητος του μέλλοντος δε θα ‘ναι αυτός που δε θα ξέρει από γραφή αλλά αυτός που δε θα ξέρει από φωτογραφία.

Βάλτερ Μπένγιαμιν, Το έργο τέχνης στην εποχή της τεχνικής του αναπαραγωγιμότητας, 1936

Ο Β' Κύκλος και τα μαθήματα φωτογραφίας προχωρημένων αφορούν κυρίως όσους έχουν παρακολουθήσει τον Α' Κύκλο και άρα διαθέτουν μια πρώτη εξοικείωση με το φωτογραφικό μέσο.

Σ’ αυτό τον Κύκλο καλούνται να «μπουν» πιο δυναμικά στη φωτογραφική διαδικασία και να αποπειραθούν να δημιουργήσουν και να οργανώσουν τη δική τους φωτογραφική δουλειά.

Σ’ αυτά τα 16 μαθήματα, σε ομαδικό πλαίσιο εργασίας θα ερευνηθούν οι δυνατότητες του μέσου, αποτιμώντας κάθε φορά όλες τις ξεχωριστές φωτογραφικές προσπάθειες και τις ιδιαίτερες απόπειρες του κάθε συμμετέχοντα. Ταυτόχρονα θα δίνεται η ευκαιρία της περαιτέρω εμβάθυνσης στη ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:

Τρεις διαφορετικές εξωτερικές φωτογραφήσεις, σε προεπιλεγμένα σημεία της Αθήνας.

Μετά από κάθε φωτογράφηση θα ακολουθεί επιλογή, κριτική και επεξεργασία των φωτογραφιών. Στην επεξεργασία και διαχείριση των φωτογραφιών θα χρησιμοποιείται και το καθαρά φωτογραφικό πρόγραμμα Adobe Lightroom.

Επίσης, στην πορεία των μαθημάτων σταδιακά θα κάνουμε μια ανασκόπηση της ιστορίας του φωτογραφικού μέσου, ξεκινώντας από τον 19ο αιώνα, τον γενέθλιο αιώνα της φωτογραφίας.

Θα μάθουμε και θα εμπνευστούμε από τις τεχνικές και αισθητικές λύσεις που δόθηκαν στο παρελθόν, μέσα από τη φωτογραφική παραγωγή της κάθε ιδιαίτερης εποχής.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Τα μαθήματα Φωτογραφίας προχωρημένων (Β' κύκλου) είναι ομαδικά, αποτελούνται από 16 συναντήσεις, έχουν διάρκεια 90′ την εβδομάδα και το κόστος τους είναι 4 δόσεις των 60 ευρώ (1 δόση/4 συναντήσεις).

Η διάρκεια του σεμιναρίου κυμαίνεται από τους 3 έως τους 4 μήνες αλλά εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από τη συχνότητα με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι 16 συναντήσεις του σεμιναρίου μέσα στους εκάστοτε ημερολογιακούς μήνες. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Το Σπίρτο / Covid 19

Με γνώμονα την προστασία των μαθητών μας, έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα στις ανάγκες του σήμερα.

Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που τους ενδιαφέρει είτε με φυσική, είτε με online παρουσία. Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο διδασκαλίας σας, είτε δια ζώσης είτε αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής τάξης που θα σας επιτρέπει να συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα από τον προσωπικό σας χώρο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια σας, γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και η παρέα μας μεγαλώνει αφού πλέον συνδεόμαστε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε.

Επιλέξτε το αγαπημένο σας σεμινάριο αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας που προτιμάτε και μπείτε στην παρέα του Σπίρτου μ’ ένα κλικ.

Τρέχουσα Προσφορά

Καθηγητές

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Μοιράσου το

Share it with a friend!
Share it with a friend!

Καθηγητές

Τρέχουσα Προσφορά

Παρόμοιες Συναντήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6753306
email: info@tospirto.com

Ώρες γραμματείας:
Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
Τετ-Παρ: 10:00-21:00
Σάββατο: 10:00-18:00