fbpx

Χυτό Κόσμημα

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 16
Φοίτηση: 4 μήνες
Τιμή: 60€/μήνα

Διαθέσιμα τμήματα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση για το μάθημα της επιλογής σας

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!

Τι θα μάθω;

Στο σεμινάριο για το χυτό κόσμημα μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε μοντέλα με ειδικά κεριά αργυροχρυσοχοΐας. Το κόσμημα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από κερί το οποίο στο χυτήριο αντικαθίσταται από μέταλλο (μέθοδος χαμένου κεριού).

Στην αρχή θα ασχοληθούμε με μαλακά κεριά και στην πορεία με την επεξεργασία του σκληρού κεριού αργυροχρυσοχοΐας, κατασκευάζοντας από γεωμετρικά σχήματα μέχρι τρισδιάστατα μοντέλα.

Το μαλακό κερί είναι ένα υλικό εύπλαστο και εύκολα διαχειρίσιμο, το οποίο μας επιτρέπει να αποδώσουμε διάτρητες, εγχάρακτες και ανάγλυφες επιφάνειες.

Η πλαστικότητα του συγκεκριμένου υλικού μας επιτρέπει να πειραματιστούμε με ελεύθερες και οργανικές φόρμες, να διαμορφώσουμε περίπλοκα σχέδια, να δημιουργήσουμε όγκους για να καταλήξουμε στο τελικό μας κόσμημα.

Το σκληρό κερί, λόγω της φυσικής του ιδιότητας ως υλικό, μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε οποιαδήποτε φόρμα, αφαιρώντας υλικό από έναν τρισδιάστατο όγκο κεριού.

Θα μάθουμε πως από ένα σχετικά μαλακό υλικό φτιάχνουμε ένα τρισδιάστατο κόσμημα, χρησιμοποιώντας καλέμια, φρέζες κεριού και εργαλεία μικρογλυπτικής.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τεχνικές με τις οποίες θα ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου:

 • Δημιουργία μοτίβων σε μαλακά φύλλα κεριού
 • Αποτύπωση σχεδίου σε μαλακό και σκληρό κερί
 • Εξερεύνηση της πλαστικότητας του υλικού και διαμόρφωση αυτού
 • Διακόσμηση επιφάνειας με γράνες (κοκκίδωση)
 • Συγκόλληση κεριών με θερμότητα
 • Σκάλισμα και χάραξη με εργαλεία μικρογλυπτικής
 • Πειραματισμοί με διαφορετικές υφές και αποτυπώματα πάνω σε μαλακό και σκληρό κερί
 • Δημιουργία καστονιών με κερί
 • Χρήση κέρινου σύρματος
 • Κατασκευή δαχτυλιδιών με ράβδους σκληρού κεριού
 • Επεξεργασία, καθάρισμα και φινίρισμα χυτευμένων μοντέλων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που γνωρίζουν βασικές τεχνικές αργυροχρυσοχοΐας (σένα, λίμα, κόλληση), χωρίς καμία προηγούμενη επαφή με την επεξεργασία κεριού.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το μάθημα του χυτού κοσμήματος είναι ομαδικό, αποτελείται από 16 συναντήσεις (4 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Το Σπίρτο / Covid 19

Με γνώμονα την προστασία των μαθητών μας, έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα στις ανάγκες του σήμερα. Όλα τα σεμινάρια λειτουργούν με τη φιλοσοφία των εκ περιτροπής τμημάτων, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που μας δίνεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και ψηφιακή εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο διδασκαλίας σας, είτε εκ περιτροπής (δια ζώσης/ψηφιακά), είτε αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής τάξης που θα σας επιτρέπει να συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα από τον προσωπικό σας χώρο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Όλοι οι μαθητές άνω των 18 ετών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα δια ζώσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης του τελευταίου 6μήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (Rapid – PCR) o οποίος θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια σας, γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και η παρέα μας μεγαλώνει αφού πλέον συνδεόμαστε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε. Επιλέξτε το αγαπημένο σας σεμινάριο αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας που προτιμάτε και μπείτε στην παρέα του Σπίρτου μ’ ένα κλικ.

Χριστουγεννιάτικη Προσφορά

Καθηγητές

Νίκη Γιαννοπούλου Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και μεγάλωσε στο Αίγιο. Σπούδασε… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Μοιράσου το

Share it with a friend!
Share it with a friend!

Καθηγητές

Νίκη Γιαννοπούλου Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και μεγάλωσε στο Αίγιο. Σπούδασε… Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη Προσφορά

Παρόμοιες Συναντήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6753306
email: info@tospirto.com

Ώρες γραμματείας:
Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
Τετ-Παρ: 10:00-21:00
Σάββατο: 10:00-18:00