fbpx

Mixed Media Κατασκευές

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12
Φοίτηση: 3 μήνες
Τιμή: 60€/μήνα

Διαθέσιμα τμήματα

Mixed Media Κατασκευές Δευτέρα 04/10 στις 20.20 Διαβάστε περισσότερα...

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!

Τι θα μάθω;

Η Μικτή Τεχνική κατά ορισμό είναι η καλλιτεχνική διαδικασία στην οποία χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία τεχνικές. Με λίγα λόγια είναι το είδος που σου δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού διαφόρων υλικών, που μέσα από τη μεταξύ τους σύνθεση παράγεται ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων κάθε εκπαιδευόμενος θα χρησιμοποιήσει μια πληθώρα υλικών και τεχνικών με σκοπό την δημιουργία επιτραπέζιων ή επιτοίχιων διακοσμητικών, φωτιστικών και πινάκων.

Πριν φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα που είναι η μικτή τεχνική, οι εκπαιδευόμενοι θα ασχοληθούν με το κάθε υλικό ξεχωριστά δημιουργώντας έργα από αυτά, ώστε να γνωρίσουν τη συμπεριφορά των υλικών αυτών.

Ξεκινώντας το σεμινάριο, στα πρώτα μαθήματα θα ασχοληθούμε με το σύρμα. Θα κάνουμε κατασκευές μόνο από σύρμα όπως δεντράκια, ανθρωπάκια και διάφορες άλλες συνθέσεις.

Στην επόμενη φάση θα ασχοληθούμε με τον γύψο, όπου θα κινηθούμε με τα ίδια βήματα, κάνοντας επιτραπέζιες ή επιτοίχιες κατασκευές για να κατανοήσουμε και το υλικό αυτό.

Μόλις μάθουμε να δουλεύουμε και τον γύψο τότε θα προχωρήσουμε στον συνδυασμό των δύο υλικών (γύψου και σύρματος) με σκοπό την κατασκευή πιο σύνθετων διακοσμητικών.

Αφού τελειώσει και αυτή η ενότητα είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο τελικό στάδιο όπου είναι η μικτή τεχνική και να δημιουργήσουμε πίνακες όπου θα εφαρμόσουμε όλα αυτά που μάθαμε πάνω σε ξύλινους πίνακες χρησιμοποιώντας και λίγο από ζωγραφική.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

Για τις κατασκευές από σύρμα:

 • Κουλούρες σύρμα (γαλβανιζέ, χαλκός και ορείχαλκος)
 • Σετ από πενσάκια και κοπίδια
 • Διάφορες χάντρες τρυπιτές για τα δεντράκια

Για τις κατασκευές από γύψο:

 • Γύψο καλλιτεχνίας
 • Πινελάκια και χρώματα
 • Μια μικρή λεκάνη
 • Ένα κουτάλι της σούπας
 • Ένα μικρό μαχαίρι
 • Σωληνάριο με κόλλα σιλικόνης
 • Φύλλα μεταλλικά (χαλκός, ορείχαλκος, αλουμινίου)

Για τη μικτή τεχνική:

 • Όλα τα παραπάνω
 • Φύλλα ξύλου για τους πίνακες (osb)
 • Λεπτό σχοινί ή σπάγκο

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το σεμινάριο Mixed Media Κατασκευές είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις (3 μήνες) της μιάμισης (1,5) ώρας και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Το Σπίρτο / Covid 19

Με γνώμονα την προστασία των μαθητών μας, έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα στις ανάγκες του σήμερα. Όλα τα σεμινάρια λειτουργούν με τη φιλοσοφία των εκ περιτροπής τμημάτων, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που μας δίνεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και ψηφιακή εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο διδασκαλίας σας, είτε εκ περιτροπής (δια ζώσης/ψηφιακά), είτε αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής τάξης που θα σας επιτρέπει να συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα από τον προσωπικό σας χώρο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Όλοι οι μαθητές άνω των 18 ετών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα δια ζώσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης του τελευταίου 6μήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (Rapid – PCR) o οποίος θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια σας, γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και η παρέα μας μεγαλώνει αφού πλέον συνδεόμαστε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε. Επιλέξτε το αγαπημένο σας σεμινάριο αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας που προτιμάτε και μπείτε στην παρέα του Σπίρτου μ’ ένα κλικ.

Εβδομαδιαία Προσφορά

Καθηγητές

Θεμιστοκλής Κύρλας Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Μοιράσου το

Share it with a friend!
Share it with a friend!

Καθηγητές

Θεμιστοκλής Κύρλας Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων… Διαβάστε περισσότερα...

Εβδομαδιαία Προσφορά

Παρόμοιες Συναντήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6753306
email: info@tospirto.com

Ώρες γραμματείας:
Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
Τετ-Παρ: 10:00-21:00
Σάββατο: 10:00-18:00