Ζωή Δάβαρη

Η Ζωή Δάβαρη ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Το 2015 συμπλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης, με ειδίκευση στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, στο Πανεπιστήμιο Paul Valery Montpellier III.

Το 2018 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ‘Σχεδιασμό εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων’ στο School of Education, Ακαδημία Βερσαλλιών. Όπου διεξήγαγε έρευνα για τη συμβολή της Τέχνης στην Εκπαίδευση, τον ρόλο της Τέχνης στα σχολεία και αυτόν της εκπαίδευσης μέσα στο μουσειακό περιβάλλον.

Παράλληλα, μέσα από σεμινάρια και επαγγελματικές εμπειρίες ερευνά την Τέχνη και την καλλιτεχνική έκφραση ως μέσο κοινωνικής ένταξης και δημιουργίας πολυπολιτισμικών συλλογικοτήτων. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως μουσειοπαιδαγωγός στο Μουσείο του Λούβρου, στη Maison des Arts de Creteil, στο μουσείο Monnaie de Paris.

Από το Δεκέμβριο του 2019 εργάζεται εξωτερική συνεργάτρια σε διάφορους ελληνικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, όπου σχεδιάζει και υλοποιεί εικαστικά προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης, όπως για παράδειγμα στην ΜΚΟ Έλιξ, στο Tatoi Club κ.α..

Από τον Ιούνιο 2019, έχει ιδρύσει σε συνεργασία με μια παιδαγωγό και μια κοινωνιολόγο, την παιδαγωγική ομάδα Κοιν.Σ.Επ απ’Ουσία. Σκοπός της ομάδας είναι η σύνδεση της εκπαίδευση με το βιωματικό παιχνίδι και ο σχεδιασμός δράσεως, οι οποίες βασίζονται στις ανάγκες των μαθητών/τριων και των δασκάλων/εκπαιδευτικών του εκάστοτε σχολείου.

Το χειμώνα του 2021 υλοποίησε για πρώτη φορά το εργαστήριο ‘Μα που πήγαν οι γυναίκες;’ σε συνεργασία με το χώρο σεμιναρίων Faro. Από το 2019 σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία υλοποιεί εκπαιδεύσεις ενηλίκων.

Μαθήματα

Σεμινάριο Ιστορίας της Τέχνης | Μα που πήγαν οι γυναίκες;
Scroll to Top