fbpx
Home  /  

FAQ / Συχνές ερωτήσεις

Εδώ μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις. Εάν παρ’ όλα αυτά έχετε ακόμα απορίες ή σας απασχολεί κάποιο θέμα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του info@tospirto.com, του τηλεφώνου μας 2106753306 ή της σελίδας Επικοινωνίας του Σπίρτου

Για τα σεμινάρια Εικαστικών

Πως μπορώ να βρω το σεμινάριο που με ενδιαφέρει;

Στην αρχική σελίδα του site, στις κατηγορίες ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ και ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ μπορείτε να βρείτε όλα τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Σπίρτο. Σε κάθε μάθημα που σας αρέσει, υπάρχει η επιλογή ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ, όπου συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και σας ενημερώνουμε είτε με email είτε με sms, όταν δημιουργηθεί το αντίστοιχο τμήμα της αρεσκείας σας.

Βρήκα το σεμινάριο που με ενδιαφέρει, πως μπορώ να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό;

Πριν την έναρξη κάθε σεμιναρίου, πραγματοποιείται στο Σπίρτο μια συνάντηση γνωριμίας, όπου γίνεται η γνωριμία με τον/την καθηγητή/καθηγήτρια, παρουσιάζεται το περιεχόμενο του σεμιναρίου και λύνονται απορίες και προβληματισμοί που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθύνεστε στο 210 6753306  ή στο info@tospirto.com για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία.

Βρήκα το σεμινάριο που με ενδιαφέρει, αλλά τα τμήματα που υπάρχουν δεν εξυπηρετούν το ωράριο μου. Τι πρέπει να κάνω;

Μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, με τις μέρες και ώρες που σας βολεύουν, στη φόρμα που εμφανίζεται πατώντας την επιλογή ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ, ώστε να σας ενημερώσουμε μόλις δημιουργηθεί τμήμα που να εξυπηρετεί το ωράριό σας.

Πως μπορώ να κατοχυρώσω θέση στο σεμινάριο που με ενδιαφέρει;

Για να κατοχυρωθεί μία θέση σε ένα σεμινάριο υπάρχουν οι εξής τρόποι.

 1. Από το site μας, όπου επιλέγοντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει είτε από την αναζήτηση στην αρχική σελίδα ή από το πρόγραμμα σεμιναρίων, βρίσκετε την «επιλογή» ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ / ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€ και εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση, μπορείτε να την αγοράσετε με κάρτα.
 2. Από το χώρο μας, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε από τη γραμματεία μας για όλα τα διαθέσιμα τμήματα και να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας σε αυτό της επιλογής σας, εξοφλώντας τον πρώτο μήνα διδάκτρων.
Υπάρχει κόστος εγγραφής και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν. Η προκαταβολή 50€ κατά την εγγραφή αφαιρείται από τα δίδακτρα του πρώτου μήνα του κάθε σεμιναρίου.

Βρήκα τμήμα στο σεμινάριο που με ενδιαφέρει, η μέρα και ώρα του μαθήματος θα είναι η ίδια με αυτή της συνάντησης που έχει ανακοινωθεί;

Κάθε νέο τμήμα που δημιουργείται θα πραγματοποιεί μαθήματα την μέρα και ώρα που έχει ανακοινωθεί και η συνάντηση γνωριμίας. Σε εξαιρετικά ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί να είναι διαφορετική η μέρα της συνάντησης από αυτή του μαθήματος, θα διευκρινίζεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση του τμήματος.

Υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί θέση για το τμήμα της επιλογής μου εάν δεν την κατοχυρώσω πριν την προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας;

Λόγω του ότι τα τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες υπάρχει η πιθανότητα να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις πριν από την πραγματοποίηση της συνάντησης γνωριμίας. Σε αυτή τη περίπτωση εάν η προσέλευση των ενδιαφερομένων, που δεν έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους από πριν, υπερβαίνει την διαθεσιμότητα των θέσεων του τμήματος, το Σπίρτο σε συνεννόηση με τους ίδιους και τους καθηγητές θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο τμήμα, πιθανότατα σε άλλη μέρα και ώρα, που να εξυπηρετεί την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων.

Χρειάζονται – απαιτούνται κάποιες βασικές γνώσεις για να παρακολουθήσω ένα εργαστήριο;

Όλα τα εργαστήρια του Σπίρτου χωρίζονται σε Αρχαρίων και Προχωρημένων. Για την παρακολούθηση σεμιναρίου Αρχαρίων δεν απαιτείται καμία απολύτως γνώση. (Είναι αρκετή η όρεξη και το μεράκι του καθενός). Αντίθετα, για την παρακολούθηση σεμιναρίου Προχωρημένων απαιτούνται κάποιες σχετικές, βασικές γνώσεις καθώς είναι συνέχεια των σεμιναρίων Αρχαρίων.

Κάθε πότε ξεκινούν νέα τμήματα; Ξεκινούν όλον τον χρόνο ή μόνο κάθε Σεπτέμβριο;

Σε όλα τα σεμινάρια του Σπίρτου δημιουργούνται νέα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδας, με σκοπό να εξυπηρετούν όλο το φάσμα των ενδιαφερόμενων. Αντίστοιχα και στα μαθήματα μουσικής, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής όλο τον χρόνο.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου;

Μετά τη λήξη των μαθημάτων σε όποιον επιθυμεί, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το Σπίρτο.

Χρειάζεται να έχω κάποιον εξοπλισμό για να παρακολουθήσω τα διαδικτυακά μαθήματα των σεμιναρίων;

Για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων χρειάζονται τα εξής:

 1. Σταθερό ή φορητό υπολογιστή
 2. Κάμερα
 3. Μικρόφωνο
 4. Σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ

Για το Σπίρτο

Πώς μπορώ να έρθω στο Σπίρτο;

Τρόποι προσέλευσης με μέσα μαζικής μεταφοράς:

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
Ποιες μέρες και ώρες λειτουργεί η γραμματεία του Σπίρτου;

Η γραμματεία του Σπίρτου λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Τηλ. επικοινωνίας 2106753306. Όλες τις ώρες και μέρες της εβδομάδας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και μέσω του info@tospirto.com.

Ποιες μέρες και ώρες την εβδομάδα πραγματοποιούνται μαθήματα;

Μαθήματα στο Σπίρτο πραγματοποιούνται τις καθημερινές από τις 10.00 το πρωί έως τις 23.15 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 09.30 έως τις 21.00, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο τμήματα σε όλες τις μέρες και τις ώρες και δίνοντας στον μαθητή την ευκαιρία να ξεκινήσει μαθήματα στην ώρα που είναι πιο βολική για το πρόγραμμα του.

Από ποια ηλικία μπορώ να παρακολουθήσω μαθήματα; Τα μαθήματα είναι ομαδικά η ατομικά;

Όλα τα σεμινάρια είναι ομαδικά και αποτελούνται από ολιγομελή τμήματα ενηλίκων. Τα μαθήματα μουσικής είναι ατομικά και απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών.

Μαθήματα μουσικής

Μπορώ να παρακολουθήσω ένα δοκιμαστικό μάθημα, να δω αν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο όργανο;

Σε όλα τα μαθήματα μουσικής, κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του Σπίρτου, πραγματοποιείται ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα, όπου γίνεται γνωριμία με τον αντίστοιχο καθηγητή/καθηγήτρια, παρουσιάζεται το περιεχόμενο του μαθήματος και λύνονται τυχόν απορίες σχετικά. Έπειτα, αν συνεχίζει να σας ενδιαφέρει, γίνεται η εγγραφή και (ξεκινάει το ταξίδι στη μουσική.)

Έχω πολύ περιορισμένο πρόγραμμα. Θα βρεθεί μέρα και ώρα για να κάνω το μάθημα που με ενδιαφέρει;

Στο Σπίρτο πραγματοποιούνται μαθήματα μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν αρκετοί καθηγητές που διδάσκουν, οπότε είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί η ώρα και η μέρα που θα ταιριάζει στο ωράριό σας.

Πρέπει να έχω δικό μου μουσικό όργανο για να ξεκινήσω;

Στην αρχή δεν χρειάζεται να υπάρχει μουσικό όργανο, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο Σπίρτο. Όσο προχωρούν τα μαθήματα και γίνεται εμβάθυνση στην εκμάθηση του οργάνου, καλό θα ήταν να αποκτήσει ο μαθητής το δικό του μουσικό όργανο, για εξάσκηση στο σπίτι.