Δηλώστε συμμετοχή

Όλοι έχουμε κάποιο ξεχασμένο έπιπλο στο σπίτι μας που χρειάζεται φρεσκάρισμα. Στο σεμινάριο αυτό θα ακολουθήσουμε μια σειρά τεχνικών που θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ένα έπιπλο από την αρχή.

Θα ξεκινήσουμε με την αφαίρεση παλαιών βερνικιών και χρωμάτων. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τριβείο χειρός και κλασσικά γυαλόχαρτα.

Στη συνέχεια θα προετοιμάσουμε την επιφάνεια για να δεχτεί το χρώμα. Θα επεξεργαστούμε το έπιπλο με βελατούρα που είναι το ιδανικό υπόστρωμα για υδατοδιαλυτά χρώματα, τα οποία και θα χρησιμοποιήσουμε .

Ολοκληρώνοντας τον πρώτο χρωματισμό θα ακολουθήσουμε τη τεχνική της παλαίωσης με δεύτερη απόχρωση χρησιμοποιώντας τη τεχνική του κεριού.

Το έπιπλο θα ολοκληρωθεί με πατινάρισμα και διακοσμητικές τεχνικές όπως ντεκουπάζ και στένσιλ .

Με την περάτωση του επίπλου θα παρουσιαστούν επιπλέον τεχνικές χρωματισμού ξύλινων επιφανειών καθώς και εναλλακτικά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τεχνικές αναπαλαίωσης.

Το σεμινάριο αποτελείται από 5 συναντήσεις, έχει διάρκεια μιάμιση (1,5) ώρα την εβδομάδα και κοστίζει 60 ευρώ. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα

Αν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση του τμήματος, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: