Δηλώστε συμμετοχή

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, θα γνωρίσουμε εναλλακτικές τεχνικές βιβλιοδεσίας. Συγκεκριμένα, θα κατασκευάσουμε σημειωματάρια (notebooks με λευκά φύλλα) εφαρμόζοντας τις τεχνικές 3-4-5 hole pamphlet sewing (βιβλιοδεσία τευχών-τυπογραφικών με μαλακό εξώφυλλο κι εμφανές ράψιμο στη ράχη σε 3, 4 και 5 τρύπες), long stitch (βιβλιοδεσία τευχών-τυπογραφικών με μαλακό εξώφυλλο κι εμφανές το ράψιμο στη ράχη) και accordion (βιβλιοδεσία ζιγκ ζαγκ ή ακορντεόν).

Συνοπτικά, η θεματολογία των 12 συναντήσεων:

  • Βασικές αρχές Βιβλιοδεσίας, ιδιότητες και χαρακτηριστικά του χαρτιού, σχετική ορολογία, εξοικείωση με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις πρώτες ύλες, περιγραφή και εφαρμογή βασικών τεχνικών διακόσμησης εξωφύλλου.
  • Κατασκευή σημειωματαρίων (notebooks με λευκά φύλλα) εφαρμόζοντας τις τεχνικές Βιβλιοδεσίας 3-4-5 hole pamphlet sewing με μαλακό εξώφυλλο (εξώφυλλο με βαρύ χαρτί).
  • Κατασκευή σημειωματαρίων (notebooks με λευκά φύλλα) εφαρμόζοντας 2 παραλλαγές της τεχνικής Βιβλιοδεσίας long stitch με μαλακό εξώφυλλο (εξώφυλλο με βαρύ χαρτί).
  • Κατασκευή σημειωματαρίων (notebooks με λευκά φύλλα) εφαρμόζοντας 3 παραλλαγές της τεχνικής βιβλιοδεσίας accordion (ακορντεόν) με σκληρό εξώφυλλο (εξώφυλλο με επενδυμένο χαρτόνι, π.χ με ύφασμα, χαρτί κλπ).

 

Ο εξοπλισμός και τα υλικά που απαιτούνται για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου (κόκκαλο βιβλιοδεσίας, κλωστές, χαρτιά, υλικά διακόσμησης κλπ) θα παρουσιαστούν στη συνάντηση γνωριμίας με τους ενδιαφερόμενους.

Στόχος του Εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με εναλλακτικές τεχνικές βιβλιοδεσίας οι οποίες έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα ενώ για την υλοποίηση τους δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός.

Για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη γνώση Βιβλιοδεσίας παρά μόνο διάθεση για δημιουργία!

Το μάθημα των Εναλλακτικών Τεχνικών Βιβλιοδεσίας είναι ομαδικό, αποτελείται από 12 συναντήσεις (3 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 50 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα

Εάν ενδιαφέρεστε να κλείσετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας: