Δηλώστε συμμετοχή

Μέσα από το σεμινάριο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα έρθουν σε επαφή με τη δημιουργία στις τρεις διαστάσεις, θα αποκτήσουν δεξιότητες που αφορούν στη γλυπτική, αλλά κυρίως θα εξοικειωθούν με το να συνδυάζουν το μυαλό με τα μάτια και τα χέρια τους ώστε να μετατρέψουν μία άπιαστη ιδέα σε ένα απτό τρισδιάστατο αντικείμενο.

Μαζί, θα μάθουμε βασικές αρχές σχεδιασμού και τρισδιάστατης απεικόνισης, εξοικείωση με το υλικό του πηλού και θα εξερευνήσουμε τους τρόπους επεξεργασίας και τα τρικ διαμόρφωσης του υλικού αυτού, καθώς και τη κατάλληλη χρήση των απαραίτητων ειδικών εργαλείων.

Στο εξειδικευμένο αυτό τμήμα της γλυπτικής θα προσεγγίσουμε την μοναδική αυτή τέχνη από την βάση της, με τέτοιο τρόπο που θα αποκτήσουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε και να σχεδιάζουμε στις 3 διαστάσεις, δημιουργώντας ρεαλιστικά γλυπτά και φιγούρες εμπνευσμένοι από την πραγματικότητα ή την φαντασία μας.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος απευθύνεται σε αρχάριους και η διάρκεια μαθημάτων είναι 4 μήνες (16 συναντήσεις) και ο δεύτερος απευθύνεται σε προχωρημένους και η διάρκεια μαθημάτων είναι 3 μήνες (12 συναντήσεις).

1ος Κύκλος μαθημάτων – Αρχαρίων:
1ος μήνας – Συμφιλίωση με το υλικό (άργυλος, τερακότα, συνθετικός πηλός)
2ος μήνας – Προτομή, κεφάλι και χαρακτηριστικά προσώπου. – Προσωπικό project
3ος μήνας – Σώμα, ζώο, cartoon. – Προσωπικό project
4ος μήνας – Ανάπτυξη προσωπικού στυλ και θεματολογίας – Τελικό project

2ος Κύκλος μαθημάτων – Προχωρημένων:
1ος μήνας – Τεχνικές βάσης, αρματούρας, και σύνθετων υλικών.
2ος μήνας – Ανατομία και σύνθετες τεχνικές μοντελισμού – Εύρεση ιδέας τελικού προσωπικού project 
3ος μήνας – Ανάπτυξη και τελειοποίηση τελικού project

Το μάθημα της Γλυπτικής είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 50 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν. 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα

Αν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση του τμήματος, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: