Δηλώστε συμμετοχή

Το ψηφιδωτό στην αρχαιότητα ήταν κομμάτι της αρχιτεκτονικής, με χρηστικό ρόλο ως δάπεδο ή διακοσμητικό με την μορφή επιτοίχιας ζωγραφικής. Τα θέματα ήταν γεωμετρικά μοτίβα, στοιχεία από την μυθολογία και τη φύση με ψηφίδες από βότσαλο, πέτρα, μάρμαρο ή θραύσματα κεραμικών.

Στα βυζαντινά χρόνια διακοσμούσε με θρησκευτικά θέματα τους τοίχους ναών και στα υλικά προστέθηκαν η υαλόμαζα, ο χρυσός και το ασήμι.

Στις μέρες μας είναι ένας ακόμα τρόπος ζωγραφικής και διακόσμησης και οι τεχνικές καθώς και τα υλικά ποικίλουν.

Στο εργαστήριο ψηφιδωτού στο Σπίρτο θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ψηφιδωτό με διάφορες τεχνικές (άμεση ή έμμεση ψηφοθέτηση), να διδαχτούμε την τέχνη αυτή μέσω της πιστής αναπαραγωγής ενός έργου ανατρέχοντας στην ιστορία του ψηφιδωτού. Εναλλακτικά πηγή άντλησης θεμάτων μπορεί να είναι και κάποια είδη ζωγραφικής ή η φωτογραφία.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στην τέχνη του σύγχρονου ψηφιδωτού είναι ότι μπορούμε να βρούμε τις ψηφίδες μας παντού. Πέτρες από θάλασσες και ποτάμια σε διάφορα χρώματα, κεραμικά πλακάκια, κοχύλια, χρωματιστά γυαλιά, ξύλο κ.α.

Το μάθημα του ψηφιδωτού είναι ομαδικό, αποτελείται από 16 συναντήσεις (4 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 50 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μάθημα

Αν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση του τμήματος, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: