Δηλώστε συμμετοχή

Το κανονάκι είναι τραπεζοειδές νυκτό έγχορδο. Κατασκευάζεται κυρίως από σφενδάμι, μαόνι και πλάτανο. Έχει μεταλλικούς κινητούς καβαλάρηδες (μαντάλια), τα οποία με το ανέβασμα ή το κατέβασμα τους υψώνουν ή χαμηλώνουν το ύψος των διαφόρων φθόγγων. Είχε εντέρινες χορδές οι οποίες τα τελευταία χρόνια αντικατασταθηκαν με πλαστικές χορδές όπως στα περισσότερα μουσικά όργανα.

Παίζεται με τα δάχτυλα ή με δύο πλαστικές ή κοκκάλινες πέννες που περνιούνται στα δάχτυλα με δαχτυλήθρες. Είναι όργανο κλειστού χώρου και ως εκ τούτου χρησιμοποιήθηκε για αρκετά χρόνια στις θρησκευτικές μουσικές πολλών χωρών όπως στην Ελλάδα με την ονομασία ψαλτήρι και στις χώρες της Ασίας και Αφρικής με το όνομα Κάνον και Κανούν.

Το μάθημα κανονάκι έχει στόχο την γνωριμία τεχνικών στοιχείων του οργάνου όπως χρήση μανταλιών και το κούρδισμα διαστημάτων, την ανάπτυξη τεχνικής, την κατανόηση της Ανατολικής Μουσικής (ήχοι και Μακάμ), την μελέτη των διαφορετικών ρεπερτορίων που εμφανίζεται το όργανο αυτό και τέλος τον ελεύθερο και ρυθμικό αυτοσχεδιασμό. Στα μαθήματα παρέχεται και εκπαιδευτικό υλικό.

https://www.youtube.com/watch?v=xyNBA28fOvo

https://www.youtube.com/watch?v=7AP1ap1jyG4 

Το μάθημα για το Κανονάκι είναι ατομικό, έχει διάρκεια 50′ την εβδομάδα και κοστίζει 78 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Κλείστε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα

Εάν ενδιαφέρεστε να κλείσετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας: