ΤΡΟΜΠΕΤΑ

Ο Σωτήρης Πέπελας γεννήθηκε το 1981 στα Γιαννιτσά. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών και πήρε το δίπλωμά του, με βαθμό Άριστα, από το Ωδείο Ορφείο Αθηνών με καθηγητή τον κ. Ιωάννη Καραμπέτσο (1ος Κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διάφορους διεθνούς φήμης τρομπετίστες, όπως: Bo Nilson (Principal trumpet Malmo Symphony Orchestra), Vince Di Martino (International solo trumpeter), John Hangstrom (Chicago Symphony Orchestra) και Frits Damrow (Royal Concertgebaw Symphony Orchestra), καθώς και με σπουδαίους Έλληνες τρομπετίστες.

Από το 2011 είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Έχει συμπράξει και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα, την Αθηναϊκή Ορχήστρα Νέων καθώς και με την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Locomondo, Monika, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Belleville, Απόστολος Καλτσάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Leon και άλλοι).

Ειδικεύεται στην εκμάθηση της τρομπέτας (κλασικό, τεχνική και μουσική έκφραση, αλλά και αυτοσχεδιασμό πάνω σε jazz, blues, funk, swing) από το επίπεδο αρχάριου ως και προχωρημένων μαθητών.