ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά δούλεψε ως φωτογράφος σε φωτογραφικό συνεταιρισμό της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα τελείωνε τις σπουδές της στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών του Α.Π.Θ.

Αργότερα κατέβηκε στην Αθήνα, με αφορμή ένα μεταπτυχιακό στην ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2004 παρακολούθησε τα σεμινάρια φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη.

Κάποια χρόνια μετά έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στη φωτογραφία ντοκουμέντου στο πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας. Η έδρα της είναι πάντα η Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί στο ντόπιο περιοδικό τύπο (πχ. Φωτογράφος, Γεωτρόπιο) και σε ξένες εφημερίδες (The Guardian, FAZ). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της «τις Πέμπτες» στο Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φωτογραφικού Κύκλου (2012, 2010, 2007).

Έχει εκδώσει δυο μικρά βιβλία, ένα φωτογραφικό λεύκωμα, το «I dreamed of the city: It was a fine day and I wanted to go for a walk” και ένα με φωτογραφίες και κείμενα, το «Όμως είμαι η εξορία». Από το 2010 διδάσκει φωτογραφία σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, καθώς και σε Κέντρα δια βίου μάθησης, ενώ από το 2014 στο εργαστήριο τέχνης «το Σπίρτο».

http://tatianamavromati.gr/