Τo Σπίρτο από το 2015 συνεργάζεται επίσημα με το εκπαιδευτικό – εξεταστικό πρόγραμμα του London College of Music (LCM ).

Το LCM ιδρύθηκε το 1887 με σαφή κατεύθυνση προς τη μουσική εκπαίδευση. Ενσωματώθηκε στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αγγλίας το 1939 ενώ από το 1991 αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του University of West London. Σήμερα είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την ευθύνη της επιμόρφωσης και υποστήριξης νέων ανθρώπων στην προσπάθεια τους για ολοκληρωμένες μουσικές σπουδές. Στόχος του είναι σπουδαστές με γνώσεις και σύγχρονη προσέγγιση στη μουσική, ικανοί να σκεφτούν με αυτοπεποίθηση σ’ ένα διεθνές περιβάλλον με αυξανόμενες απαιτήσεις.

UWL

Οι μαθητές του Σπίρτου πλέον θα έχουν τη δυνατότητα μέσω εξετάσεων που θα διοργανώνονται στο Σπίρτο, να κατοχυρώσουν τις γνώσεις τους σ’ όλες τις βαθμίδες της μουσικής εκπαίδευσης μ’ ένα Πανεπιστημιακό τίτλο. Η πιστοποίηση που δίνεται μέσω του Ofqual, ενός οργανισμού που λειτουργεί ως επίσημη κρατική σφραγίδα έγκρισης όλων των εξεταστικών συστημάτων, επαληθεύει τα προηγούμενα. Ακόμα περισσότερο, όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων συμπεριλαμβάνονται στο QCF (Qualifications and Credit Framework), σημαίνει πως υποψήφιοι σπουδαστές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια, μπορούν να πάρουν επιπλέον βαθμούς για την εισαγωγή τους σ’ αυτά μέσω του συστήματος UCAS.

Η επιτροπή αποτελείται από Άγγλους καθηγητές ενώ τα πτυχία που χορηγούνται υπογράφονται από το UWL και ανάλογα με την επίδοση του μαθητή χωρίζονται σε τρεις βαθμίδες αξιολόγησης (Pass-Merit-Distinction).

Εξετάσεις θα διοργανώνονται σε όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης: πιάνο, σύγχρονο τραγούδι, σαξόφωνο, drums, επίσης jazz και αυτοσχεδιασμός σε όλα τα όργανα. Οι εξετάσεις στα τμήματα της ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου και θεωρίας θα διοργανώνονται με τη συνεργασία του Registry of Guitar Tutors ανάμεσα στα μέλη του οποίου είναι διάσημοι μουσικοί: (sir Paul McCartney, David Gilmour, Carlos Bonnel, R. Gallagher κ.α.).

Πληροφορίες για τη συμμετοχή σας μπορείτε να ζητήσετε από τη γραμματεία του Σπίρτου.

Δείτε την ύλη των εξετάσεων για κάθε όργανο

akoustiki   ilektriki   mpaso   piano

saxophono   theoria   tragoudi   tympana

Διπλώματα

Electric Guitar Teaching Diplomas

Electric Guitar Performance Diplomas

Jazz Guitar Performance Diplomas

Popular Music Vocals diplomas

Bass Guitar Teaching Diplomas

Drum Kit Teaching and Performance Diplomas