fbpx

Α' Κύκλος - Πρώτο μάθημα (Περιορισμένες θέσεις)

Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης | Τέχνη και Πολιτεία Τετάρτη 20/10 στις 20.20

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12 (3 μήνες)
Φοίτηση: Δια ζώσης
Τιμή: 60€/μήνα

Κράτηση θέσης

Κράτηση θέσης

Κάνε την κράτηση σου για να προλάβεις μια από τις διαθέσιμες θέσεις!

Τι θα μάθω;

Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης
Τέχνη και Πολιτεία, από την Αρχαιότητα μέχρι τον Μοντερνισμό.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μελετηθεί χρονολογικά η Ιστορία της Τέχνης, με τρόπο τέτοιο ώστε να κατανοηθεί το πώς τα έργα τέχνης επηρεάζουν και αντίστοιχα επηρεάζονται από τις κοινωνικές, πολιτικές και ιστορικές συνθήκες της εκάστοτε χρονικής περιόδου.

Βασικό εργαλείο αποτελούν τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα και οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες καθώς και οι αναφορές σε θεωρητικά κείμενα που προσδίδουν την επιστημονική υπόσταση.

Ξεκινώντας από την αρχαιότητα και ταξιδεύοντας μέχρι τον Μοντερνισμό, θα μελετήσουμε όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα σε συνάρτηση με την κοινωνία στην οποία γεννήθηκαν, έζησαν και όταν ήρθε η ώρα αποκοιμήθηκαν, για να ξυπνήσουν ξανά μέσα από την Ιστορία της Τέχνης και πολλές φορές μέσα από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να συνδέσει την Ιστορία της Τέχνης, την σχέση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το έργο του δηλαδή, με την Αισθητική, την σχέση του έργου με τον θεατή.

Και αν αναρωτιέστε, όχι, δεν πρόκειται για μια κοινωνική Ιστορία της Τέχνης ούτε για μια Κοινωνιολογία αυτής. Πρόκειται για ένα εισαγωγικό σεμινάριο που θα απαιτήσει από τους συμμετέχοντες να δουν την Τέχνη με τα μάτια του πολίτη και όχι με αυτά του θεατή, μετατρέποντάς την σε αυτό που θα έπρεπε εξαρχής να είναι. Προσιτή σε όλους.

Δια ζώσης παρακολούθηση

Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματοποιείται με τη φιλοσοφία της εκ περιτροπής παρακολούθησης, για όσο καιρό υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που μας δίνεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και ψηφιακή εκπαίδευση.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μαθητές θα βρίσκονται στο Σπίρτο και ταυτόχρονα κάποιοι θα παρακολουθούν εξ αποστάσεως, και αυτό θα γίνεται εναλλάξ.

Όλοι οι μαθητές άνω των 18 ετών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα δια ζώσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης του τελευταίου 6μήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (Rapid – PCR) o οποίος θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Η αναλογία μαθημάτων δια ζώσης ή εξ αποστάσεως θα καθορίζεται από τον αριθμό των μαθητών στο εκάστοτε τμήμα. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 3 μαθήματα δια ζώσης/ 1 εξ αποστάσεως, ή 2 μαθήματα δια ζώσης/1 εξ αποστάσεως ή 1 μάθημα δια ζώσης/1 εξ αποστάσεως.

Στο συγκεκριμένο τμήμα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθούν μόνιμα εξ αποστάσεως.

Στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να πραγματοποιούνται τα δια ζώσης μαθήματα με ασφάλεια.

Για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει ο μαθητής online συστήνουμε τα παρακάτω:

 • Να υπάρχει ένας υπολογιστής που θα έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης zoom. Εάν δεν υπάρχει θα σας αποστείλουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση της.
 • Επίσης να υπάρχει web κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο και ικανοποιητική σύνδεση στο διαδίκτυο.
 • Τέλος συνιστούμε να επιλέξετε ένα χώρο που θα σας παρέχει τις ιδανικές συνθήκες παρακολούθησης όπως ησυχία, ιδιωτικότητα και καλό φωτισμό.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το σεμινάριο Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης | Τέχνη και Πολιτεία είναι ομαδικό, αποτελείται από 12 συναντήσεις (3 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Εβδομαδιαία Προσφορά

Καθηγητές

Ειρήνη-Μαρία Νανούρη Η Ειρήνη-Μαρία Νανούρη είναι Ιστορικός Τέχνης, απόφοιτη του Τμήματος Θεωρίας… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!


  Σας ενδιαφέρουν μαθήματα καθημερινές ή Σάββατο;

  Μόνο καθημερινέςΜόνο ΣάββατοΚαι τα δυο

  Ποιες ώρες μαθημάτων σας ενδιαφέρουν;

  Πρωί (10.00-13.30)Μεσημέρι (13.30-17.30)Απόγευμα (18.00-21.00)Βράδυ (21.00-23.00)


  Μοιράσου το

  Share it with a friend!
  Share it with a friend!

  Καθηγητές

  Ειρήνη-Μαρία Νανούρη Η Ειρήνη-Μαρία Νανούρη είναι Ιστορικός Τέχνης, απόφοιτη του Τμήματος Θεωρίας… Διαβάστε περισσότερα...

  Εβδομαδιαία Προσφορά

  Παρόμοια Μαθήματα

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
  Τηλ.: 210 6753306
  email: info@tospirto.com

  Ώρες γραμματείας:
  Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
  Τετ-Παρ: 10:00-21:00
  Σάββατο: 10:00-18:00