fbpx

Α' Κύκλος - Πρώτο μάθημα (Περιορισμένες θέσεις)

Δημιουργική Γραφή Τρίτη 17/05 στις 18.40 (Online)

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12 (3 μήνες)
Φοίτηση: Online
Τιμή: 60€/μήνα

Κράτηση θέσης

Κράτηση θέσης

Κάνε την κράτηση σου για να προλάβεις μια από τις διαθέσιμες θέσεις!

Τι θα μάθω;

Στο εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Α’ Κύκλου, θα μιλήσουμε εκτενώς για την αφήγηση και θα βάλουμε παρέα τις βάσεις για τη συγγραφή διηγημάτων.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πως να αφηγούνται τις ιστορίες τους, πως να ξεκινούν, πως να επιλέγουν τον αφηγητή τους και την οπτική γωνία. Επίσης, ασχολούνται με τη δομή του κειμένου, την πλοκή της ιστορίας καθώς και την δημιουργία χαρακτήρων.

Στο εργαστήρι, δουλεύουμε παρέα και με το υλικό των ίδιων των συμμετεχόντων μέσα από ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τις αναμνήσεις αλλά και με τεχνικές που βοηθούν στην απελευθέρωση της φαντασίας.

Εντοπίζουμε ερεθίσματα που προσφέρονται γύρω μας και εργαζόμαστε με βάση τις αισθήσεις (αφή, όραση, γεύση, ακοή και όσφρηση). Μαθαίνουμε δηλαδή πως να αξιοποιούμε τα βιώματά μας αλλά και την καθημερινότητά μας ως συγγραφείς.

Αυτός είναι και ο σκοπός της Δημιουργικής Γραφής άλλωστε!

Κάθε μάθημα έχει ένα ορισμένο θέμα και περιλαμβάνει θεωρία και τεχνικές που αφορούν τη συγγραφή και διάβασμα κάποιων διηγημάτων ή/και αποσπασμάτων.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα καλούνται ενίοτε να γράψουν κάποιες σύντομες ασκήσεις, ενώ θα έχουν και κάποια εργασία για το σπίτι, την οποία θα παρουσιάζουν στην επόμενη συνάντησή μας.

Μέσα στην ομάδα διαβάζουμε και σχολιάζουμε παρέα τις ασκήσεις που έχουν γράψει. Ασκώντας μια κριτική ματιά στη δουλειά των υπόλοιπων συμμετεχόντων, γινόμαστε εμείς οι ίδιοι καλύτεροι αναγνώστες, μα και καλύτεροι συγγραφείς και επιμελητές της δουλειάς μας.

Οι συμμετέχοντες πειραματίζονται με διάφορα είδη και τεχνικές, αυτοσχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τη δική τους λογοτεχνική φωνή και αρχίζουν ένα φανταστικό ταξίδι στο χώρο της μυθοπλασίας

Παρακολούθηση Online Σεμιναρίου

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα πραγματοποιείται αποκλειστικά online.

Πλέον, στο Σπίρτο πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Όλα τα σεμινάρια μας έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στα νέα δεδομένα αξιοποιώντας έτσι ταυτόχρονα όλα τα προτερήματα της τεχνολογίας, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μέσω ειδικής και φιλικής στη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου η αλληλεπίδραση με τους καθηγητές και τους συμμαθητές είναι άμεση.

Για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει ο μαθητής online συστήνουμε τα παρακάτω:

 • Να υπάρχει ένας υπολογιστής που θα έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης zoom. Εάν δεν υπάρχει θα σας αποστείλουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση της.
 • Επίσης να υπάρχει web κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο και ικανοποιητική σύνδεση στο διαδίκτυο.
 • Τέλος συνιστούμε να επιλέξετε ένα χώρο που θα σας παρέχει τις ιδανικές συνθήκες παρακολούθησης όπως ησυχία, ιδιωτικότητα και καλό φωτισμό.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το μάθημα της δημιουργικής γραφής είναι ομαδικό, αποτελείται από 12 συναντήσεις, έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Τρέχουσα Προσφορά

Καθηγητές

Μαριλού Χρυσοχοΐδου Σπούδασε Δημιουργική Γραφή (BA Creative Writing) στο University of Greenwich… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!


  Σας ενδιαφέρουν μαθήματα καθημερινές ή Σάββατο;

  Μόνο καθημερινέςΜόνο ΣάββατοΚαι τα δυο

  Ποιες ώρες μαθημάτων σας ενδιαφέρουν;

  Πρωί (10.00-13.30)Μεσημέρι (13.30-17.30)Απόγευμα (18.00-21.00)Βράδυ (21.00-23.00)


  Μοιράσου το

  Share it with a friend!
  Share it with a friend!

  Καθηγητές

  Μαριλού Χρυσοχοΐδου Σπούδασε Δημιουργική Γραφή (BA Creative Writing) στο University of Greenwich… Διαβάστε περισσότερα...

  Τρέχουσα Προσφορά

  Παρόμοια Μαθήματα

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
  Τηλ.: 210 6753306
  email: info@tospirto.com

  Ώρες γραμματείας:
  Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
  Τετ-Παρ: 10:00-21:00
  Σάββατο: 10:00-18:00