fbpx

Α' Κύκλος - Πρώτο μάθημα (Περιορισμένες θέσεις)

Πλέξιμο με Βελόνες Σάββατο 05/02 στις 15.20

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12 (3 Μήνες)
Φοίτηση: Δια ζώσης
Τιμή: 60€/μήνα

Κράτηση θέσης

Κράτηση θέσης

Κάνε την κράτηση σου για να προλάβεις μια από τις διαθέσιμες θέσεις!

Τι θα μάθω;

Εντός του πρώτου κύκλου σεμιναρίων πλεξίματος με βελόνες, οι μαθητές θα έχουν κατακτήσει τις βασικές γνώσεις και θα μπορούν με άνεση να τις εφαρμόσουν σε ένα project.

Δηλαδή, θα έχουν μάθει πώς να κρατάνε τo νήμα και τις βελόνες, πώς να ρίχνουν πόντους στη μια βελόνα και με τη δεύτερη να πλέκουν, πως να πλέκουν την καλή και την ανάποδη πλέξη, πως να συνδυάζουν τις δύο αυτές πλέξεις για να δημιουργούν άλλες πολύμορφες πλέξεις και πώς να συνδέουν με ράψιμο δύο κομμάτια πλεκτού.

Όσον αφορά στα project τα οποία οι μαθητευόμενοι θα μπορούν να φέρουν εις πέρας, αυτά είναι (με σειρά βαθμού δυσκολίας, δηλαδή από τα πιο απλά μέχρι τα λίγο πιο απαιτητικά) :

 • να πλέκουν ένα σουβέρ (τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο), στο οποίο θα ακουμπούν πάνω ένα ποτήρι ή ένα φλυτζάνι.
 • Να πλέκουν ένα μεγαλύτερο σουβέρ – πετσετάκι (τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο), στο οποίο θα μπορούν να ακουμπούν αντικείμενα με μεγαλύτερες επιφάνειες (όπως ένα πιάτο ή ένα ταψάκι ή ένα πυρίμαχο σκεύος) και το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως πιάστρα.
 • Να πλέκουν ένα μικρό πιαστράκι, το οποίο τυλίγεται γύρω από ένα ποτήρι (cup cozy).
  Να σημειωθεί ότι τα σουβέρ και πετσετάκια – πιαστράκια τα οποία έρχονται σε επαφή με ζεστά – καυτά αντικείμενα φτιάχνονται από 100% βαμβακερό νήμα, διότι αν φτιάχνονταν από ακρυλικό θα έλιωναν.
 • Να πλέκουν αξεσουάρ, όπως ένα κασκόλ, μια θήκη για το κινητό, ένα μικρό πορτοφολάκι, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως ευώδες φακελάκι, αν γεμισθεί με λεβάντα ή γιασεμί και τοποθετηθεί ανάμεσα στα ρούχα, σε ένα συρτάρι ή μια ντουλάπα.
 • Να πλέκουν απλές κάλτσες και παντόφλες για το χειμώνα.
 • Τα υλικά τα οποία θα χρειασθούμε γενικά για τον Α΄ Κύκλο σεμιναρίων είναι:
  • Δύο βελόνες από μέταλλο, αλουμίνιο ή ξύλο, νούμερο 4,5.
   Αποφύγετε να αγοράσετε πλαστικές βελόνες. Προσέξτε επίσης να μην είναι βελόνες με μύτη και μπρος και πίσω, αλλά να έχουν μόνο μια μύτη.
  • Ένα κουβάρι 100% ακρυλικού νήματος 50 ή 100 γραμμαρίων και ένα κουβάρι 100% βαμβακερού νήματος 50 ή 100 γραμμαρίων. Τα κουβάρια να μπορούν να πλεχθούν με νούμερο 4,5 βελόνες (όταν ο μαθητής θα πάει να αγοράσει τα νήματα να ρωτήσει κάποιον υπάλληλο για να τον βοηθήσει και να του πει ότι χρειάζεται νήματα που μπορούν να πλεχθούν με βελόνες νούμερο 4,5).
   Προτιμήστε νήματα ζωηρόχρωμα (π.χ. κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, γαλάζιο, πράσινο λαχανί, μπεζ, ροζ, φούξια),  όχι σκουρόχρωμα (π.χ. μαύρο, καφέ, μελιτζανί, μωβ) ή άσπρα και προτιμήστε να τα αγοράσετε από κατάστημα με είδη πλεξίματος – ραπτικής και όχι από κατάστημα παιδικών παιχνιδιών.
  • Ένα ψαλίδι ή ψαλιδάκι (που να κόβει).
  • Κουμπιά μεσαίου μεγέθους.
  • Βελόνα νήματος/ tapestry needle (έτσι θα τη ζητήσετε) μεγάλη, είτε μεταλλική είτε πλαστική.

  Λίγα λόγια για τα οφέλη της ενασχόλησης του πλεξίματος με βελόνες (knitting) στον άνθρωπο:

  Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που πλέκουν με βελόνες παρουσιάζουν χαμηλή πίεση, αργή έναρξη άνοιας, απόσπαση από χρόνιο πόνο, μειωμένο άγχος και κατάθλιψη, μειωμένη αίσθηση μοναξιάς και απομόνωσης, αυξημένη ευεξία

  https://mhanational.org/blog/mental-health-benefits-knitting.

Δια ζώσης παρακολούθηση

Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματοποιείται με τη φιλοσοφία της εκ περιτροπής παρακολούθησης, για όσο καιρό υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που μας δίνεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και ψηφιακή εκπαίδευση.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μαθητές θα βρίσκονται στο Σπίρτο και ταυτόχρονα κάποιοι θα παρακολουθούν εξ αποστάσεως, και αυτό θα γίνεται εναλλάξ.

Όλοι οι μαθητές άνω των 18 ετών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα δια ζώσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης του τελευταίου 6μήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (Rapid – PCR) o οποίος θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Η αναλογία μαθημάτων δια ζώσης ή εξ αποστάσεως θα καθορίζεται από τον αριθμό των μαθητών στο εκάστοτε τμήμα. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 3 μαθήματα δια ζώσης/ 1 εξ αποστάσεως, ή 2 μαθήματα δια ζώσης/1 εξ αποστάσεως ή 1 μάθημα δια ζώσης/1 εξ αποστάσεως.

Στο συγκεκριμένο τμήμα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθούν μόνιμα εξ αποστάσεως.

Στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να πραγματοποιούνται τα δια ζώσης μαθήματα με ασφάλεια.

Για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει ο μαθητής online συστήνουμε τα παρακάτω:

 • Να υπάρχει ένας υπολογιστής που θα έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης zoom. Εάν δεν υπάρχει θα σας αποστείλουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση της.
 • Επίσης να υπάρχει web κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο και ικανοποιητική σύνδεση στο διαδίκτυο.
 • Τέλος συνιστούμε να επιλέξετε ένα χώρο που θα σας παρέχει τις ιδανικές συνθήκες παρακολούθησης όπως ησυχία, ιδιωτικότητα και καλό φωτισμό.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το μάθημα πλεξίματος με βελόνες είναι ομαδικό, αποτελείται από 12 συναντήσεις (3 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Χριστουγεννιάτικη Προσφορά

Καθηγητές

Αγγελική Γαρυφαλλίδη Η Αγγελική Γαρυφαλλίδη γεννήθηκε στην  Αθήνα το 1988. Σπούδασε Φιλολογία… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!


  Σας ενδιαφέρουν μαθήματα καθημερινές ή Σάββατο;

  Μόνο καθημερινέςΜόνο ΣάββατοΚαι τα δυο

  Ποιες ώρες μαθημάτων σας ενδιαφέρουν;

  Πρωί (10.00-13.30)Μεσημέρι (13.30-17.30)Απόγευμα (18.00-21.00)Βράδυ (21.00-23.00)


  Μοιράσου το

  Share it with a friend!
  Share it with a friend!

  Καθηγητές

  Αγγελική Γαρυφαλλίδη Η Αγγελική Γαρυφαλλίδη γεννήθηκε στην  Αθήνα το 1988. Σπούδασε Φιλολογία… Διαβάστε περισσότερα...

  Χριστουγεννιάτικη Προσφορά

  Παρόμοια Μαθήματα

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
  Τηλ.: 210 6753306
  email: info@tospirto.com

  Ώρες γραμματείας:
  Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
  Τετ-Παρ: 10:00-21:00
  Σάββατο: 10:00-18:00