fbpx

Α' Κύκλος - Πρώτο μάθημα (Περιορισμένες θέσεις)

Mixed Media Κατασκευές Δευτέρα 31/01 στις 20.20

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 12 (3 μήνες)
Φοίτηση: Δια ζώσης
Τιμή: 60€/μήνα

Κράτηση θέσης

Κράτηση θέσης

Κάνε την κράτηση σου για να προλάβεις μια από τις διαθέσιμες θέσεις!

Τι θα μάθω;

Η Μικτή Τεχνική κατά ορισμό είναι η καλλιτεχνική διαδικασία στην οποία χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία τεχνικές. Με λίγα λόγια είναι το είδος που σου δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού διαφόρων υλικών, που μέσα από τη μεταξύ τους σύνθεση παράγεται ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων κάθε εκπαιδευόμενος θα χρησιμοποιήσει μια πληθώρα υλικών και τεχνικών με σκοπό την δημιουργία επιτραπέζιων ή επιτοίχιων διακοσμητικών, φωτιστικών και πινάκων.

Πριν φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα που είναι η μικτή τεχνική, οι εκπαιδευόμενοι θα ασχοληθούν με το κάθε υλικό ξεχωριστά δημιουργώντας έργα από αυτά, ώστε να γνωρίσουν τη συμπεριφορά των υλικών αυτών.

Ξεκινώντας το σεμινάριο, στα πρώτα μαθήματα θα ασχοληθούμε με το σύρμα. Θα κάνουμε κατασκευές μόνο από σύρμα όπως δεντράκια, ανθρωπάκια και διάφορες άλλες συνθέσεις.

Στην επόμενη φάση θα ασχοληθούμε με τον γύψο, όπου θα κινηθούμε με τα ίδια βήματα, κάνοντας επιτραπέζιες ή επιτοίχιες κατασκευές για να κατανοήσουμε και το υλικό αυτό.

Μόλις μάθουμε να δουλεύουμε και τον γύψο τότε θα προχωρήσουμε στον συνδυασμό των δύο υλικών (γύψου και σύρματος) με σκοπό την κατασκευή πιο σύνθετων διακοσμητικών.

Αφού τελειώσει και αυτή η ενότητα είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο τελικό στάδιο όπου είναι η μικτή τεχνική και να δημιουργήσουμε πίνακες όπου θα εφαρμόσουμε όλα αυτά που μάθαμε πάνω σε ξύλινους πίνακες χρησιμοποιώντας και λίγο από ζωγραφική.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

Για τις κατασκευές από σύρμα:

 • Συρματάκια κουλούρες έτοιμες (γαλβανιζέ 06/10 χιλ., χαλκός 06/10 χιλ. και ορείχαλκος 06/10 χιλ., σύρμα  οικοδομής γαλβανιζέ 1 χιλ.)
 • Σετάκι από πενσάκια (1 πλακέ, 1 μυτερό, 1 κοφτάκι)
 • Διάφορες χάντρες τρυπητές για τα δεντράκια (100 τεμάχια)

Για τις κατασκευές από γύψο:

 • Γύψος καλλιτεχνίας (προτεινόμενο βάρος 5kg αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε με 2,5kg)
 • Σετ πινελάκια (ζωγραφικής) και χρώματα (ακρυλικά)
 • Μια μικρή λεκάνη
 • Ένα κουτάλι της σούπας
 • Ένα μικρό μαχαίρι
 • Σωληνάριο με κόλλα σιλικόνης (κόλλα μοντάζ από χρωματοπωλείο)
 • Φύλλα μεταλλικά (χαλκός, ορείχαλκος, αλουμινίου)
 • Ψαλίδι κοπής για τα φύλλα αλουμινίου

Για τη μικτή τεχνική:

 • Όλα τα παραπάνω
 • Φύλλα ξύλου για τους πίνακες (osb) (πινακίδα ζωγραφικής 35χ50)
 • Σχοινί λεπτό ή σπάγκος

Στο πρώτο μάθημα θα χρειαστεί να έχετε αγοράσει και να έχετε μαζί σας μόνο τα σύρματα, τα κοπίδια και τις χάντρες. Για την αγορά όλων των υπολοίπων θα σας καθοδηγήσει ο καθηγητής στο πρώτο μάθημα.

Δια ζώσης παρακολούθηση

Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματοποιείται με τη φιλοσοφία της εκ περιτροπής παρακολούθησης, για όσο καιρό υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που μας δίνεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και ψηφιακή εκπαίδευση.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μαθητές θα βρίσκονται στο Σπίρτο και ταυτόχρονα κάποιοι θα παρακολουθούν εξ αποστάσεως, και αυτό θα γίνεται εναλλάξ.

Όλοι οι μαθητές άνω των 18 ετών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα δια ζώσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης του τελευταίου 6μήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (Rapid – PCR) o οποίος θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Η αναλογία μαθημάτων δια ζώσης ή εξ αποστάσεως θα καθορίζεται από τον αριθμό των μαθητών στο εκάστοτε τμήμα. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από 3 μαθήματα δια ζώσης/ 1 εξ αποστάσεως, ή 2 μαθήματα δια ζώσης/1 εξ αποστάσεως ή 1 μάθημα δια ζώσης/1 εξ αποστάσεως.

Στο συγκεκριμένο τμήμα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθούν μόνιμα εξ αποστάσεως.

Στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να πραγματοποιούνται τα δια ζώσης μαθήματα με ασφάλεια.

Για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει ο μαθητής online συστήνουμε τα παρακάτω:

 • Να υπάρχει ένας υπολογιστής που θα έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης zoom. Εάν δεν υπάρχει θα σας αποστείλουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση της.
 • Επίσης να υπάρχει web κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο και ικανοποιητική σύνδεση στο διαδίκτυο.
 • Τέλος συνιστούμε να επιλέξετε ένα χώρο που θα σας παρέχει τις ιδανικές συνθήκες παρακολούθησης όπως ησυχία, ιδιωτικότητα και καλό φωτισμό.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το σεμινάριο Mixed Media Κατασκευές είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις (3 μήνες) της μιάμισης (1,5) ώρας και κοστίζει 60 ευρώ το μήνα. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Χριστουγεννιάτικη Προσφορά

Καθηγητές

Θεμιστοκλής Κύρλας Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Το Σπίρτο βρίσκεται από το 2009 στην Αποστολοπούλου 11, στο Χαλάνδρι. Είναι προσβάσιμο τόσο οδικώς με ΙΧ (εύκολο παρκάρισμα στα γύρω στενά), όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε τη σελίδα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!


  Σας ενδιαφέρουν μαθήματα καθημερινές ή Σάββατο;

  Μόνο καθημερινέςΜόνο ΣάββατοΚαι τα δυο

  Ποιες ώρες μαθημάτων σας ενδιαφέρουν;

  Πρωί (10.00-13.30)Μεσημέρι (13.30-17.30)Απόγευμα (18.00-21.00)Βράδυ (21.00-23.00)


  Μοιράσου το

  Share it with a friend!
  Share it with a friend!

  Καθηγητές

  Θεμιστοκλής Κύρλας Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων… Διαβάστε περισσότερα...

  Χριστουγεννιάτικη Προσφορά

  Παρόμοια Μαθήματα

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
  Τηλ.: 210 6753306
  email: info@tospirto.com

  Ώρες γραμματείας:
  Δευ-Τρι-Πεμ: 14:00-21:00
  Τετ-Παρ: 10:00-21:00
  Σάββατο: 10:00-18:00